Atletisme

CHRISTOPHE LEMAITRE

VELOCISTA FRANCÈS

“Ara hi ha més atletes que poden pujar al podi”

El francès, el primer velocista blanc que baixa dels 10 segons en els 100 m, atén aquest diari després d’un entrenament a Palafrugell i valora les possibilitats que té en l’europeu d’atletisme

Vull continuar treballant per ser el més ràpid possible en les dues distàncies que ja faig: els 100 i el 200 m
Estic segur que puc repetir en l’europeu de Berlín el triple d’ors que vaig aconseguir a Barcelona 2010

Christophe Lemaitre (Annecy, 27 anys) ha passat tota la setmana a Palafrugell preparant la temporada amb el seu club, l’Athlétique Sport Aixois. El velocista francès, que va ser el primer atleta blanc de la història que baixa dels 10 segons en la prova de 100 m (9.92), té el campionat d’Europa com a principal objectiu, i no descarta la possibilitat de repetir el triplet de medalles d’or (100, 200 i 4x100 m) que va aconseguir en l’europeu de Barcelona 2010.

S’ha trobat bé entrenant-se a Palafrugell?
Els entrenaments aquí han anat molt bé. Ha fet bon temps. Espero continuar progressant per trobar la meva millor forma amb vista a l’inici de la temporada. Ara estic fent esprints llargs abans de començar els esprints específics.
El seu principal objectiu aquesta temporada és l’europeu de Berlín. Què n’espera?
Em trobo amb confiança. El campionat d’Europa és l’objectiu més important de la temporada i soc molt ambiciós. M’agradaria guanyar els 100 i els 200 m. I també el 4x100 amb els meus companys d’equip. Vull guanyar medalles en cada distància, i si pot ser l’or, encara millor. El més important és que em sento bé i que les sensacions són bones.
Vostè ja va guanyar l’or en les tres distàncies durant l’europeu de Barcelona 2010. Es veu capaç de repetir-ho?
N’estic segur. Llavors va ser una sorpresa. La velocitat europea ha millorat aquests anys, però en qualsevol cas crec que jo també estic millorant la meva velocitat i n’estic segur que si aconsegueixo la meva millor forma per a Berlín puc aconseguir el títol en cada distància.
Creu que és capaç de trencar els seus propis rècords?
Crec que sí. Sempre que em respectin les lesions. N’he tingut algunes els últims anys i ha estat difícil tenir la forma per córrer més ràpid en un gran esdeveniment com un mundial o un europeu. La meva prioritat és vigilar amb les lesions i treballar per millorar la meva velocitat.
Quins creu que seran els seus principals rivals?
La velocitat europea és ara millor que fa un any. Per descomptat, els esprintadors britànics, que són molt forts. Ja els vam veure en el mundial de Londres, en el qual van guanyar l’or en els 4x100 m. També el turc Ramil Guliyev és un rival a tenir en compte. O l’espanyol Bruno Hortelano, que va fer un bon campionat d’Europa a Amsterdam. Hi ha molts oponents. Si vull ser campió d’Europa necessitaré córrer al meu cent per cent.
Després de la retirada d’Usain Bolt, la velocitat jamaicana sembla que ha caigut en crisi. Per què creu que ha passat?
Ara el món de la velocitat és més obert. Ho hem vist en els últims mundials, per exemple, amb un nou campió en els 200 m que no era ni jamaicà ni americà [Guliyev]. Ara hi ha més atletes d’arreu que tenen possibilitats de pujar. I jo també en tinc. De pujar al podi i de guanyar l’or.
Les seves dues distàncies són els 100 i els 200 m. S’ha plantejat mai fer el salt als 400 m?
Les meves millors prestacions són en els 200 m, però també m’agraden els 400 m. He estat ràpid en aquesta distància anteriorment, i hi podria tornar-hi. Però jo vull continuar treballant per ser el més ràpid possible en les dues distàncies que ja faig.
És l’atleta francès amb més medalles en els europeus. Com se sent?
Intento centrar-me només en mi i el que faig, a preparar-me per a cada temporada. Provo d’estar al màxim de forma en cada cursa i de guanyar-les totes. Per descomptat que estic molt content que hi hagi tanta gent que em dona suport i els ho agraeixo, però preparar cada temporada és molt difícil i per això intento pensar només en el que em toca fer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)