Tennis

Poder d’intimidació

Les sensacions exhibides per Nadal a Montecarlo, amb només quatre jocs perduts de mitjana per partit, atemoreixen els rivals

Celebra la presència de Djokovic i destaca la qualitat del quadre i el torneig

Malgrat que Rafa Nadal no havia acabat cap torneig del 2018 per culpa de les lesions, el seu triomf abassegador a Montecarlo reforça fins a l’infinit la seva condició de favorit del Barcelona Open Banc Sabadell, torneig que ha conquerit deu vegades en tretze participacions. El manacorí debutarà demà contra el vencedor del duel que juguen avui l’andalús Roberto Carballés i l’austríac Andreas Haider-Maurer i es podria trobar a Kei Nishikori(14) en els vuitens i a Novak Djokovic (6) en els quarts. Les hipotètiques semifinals l’emparellarien amb el belga David Goffin (4) i jugaria la final contra el búlgar Grigor Dimitrov (2) o bé contra l’austríac Dominic Thiem (3), que ahir va assegurar encoratjat que “batre Nadal en terra no és impossible”, tot i que hi ha perdut en els quatre precedents en la superfície.

Els fets diuen que Nadal ha intimidat els rivals en l’arrencada de la terra batuda europea. El qualificat austríac Dominic Thiem (3), va dir diumenge que la seva aspiració a Barcelona és repetir la plaça de finalista de l’any passat. El balear, de fet, no perd en terra des que va caure a Roma l’any passat i acumula 36 victòries. En la roda de premsa d’ahir, lògicament, li va tocar parlar de Novak Djokovic: “Que jugui a Barcelona és la millor notícia. És un dels millors de la història.” No en va, el serbi és l’únic del quadre que té un balanç positiu amb Nadal: 24-26. No passa el seu millor moment, però ha derrotat set cops el manacorí en argila. Nadal acumula 53 victòries i només tres derrotes en el Godó i el seu brutal balanç a Montecarlo és similar: 68-4. Enguany al principat monegasc, a més, la seva superioritat va ser esfereïdora. Només va cedir 21 jocs en cinc partits tot i que es va enfrontar a primeres espases. De fet, va apallissar tant Thiem (6-0 i 6-2) com Dimitrov (6-4 i 6-1) i Nishikori en la final (6-3 i 6-2), els seus rivals més qualificats al RCT Barcelona amb el permís de Goffin i Djokovic.

El quadre és molt bo, com altres cops. És l’ATP 500 millor del món sobre terra batuda. Els jugadors sempre volen venir
Rafa Nadal
Nadal té un joc perfecte sobre terra i comet pocs errors, però no és impossible guanyar-lo
Grigor Dimitrov
Que Novak Djokovic jugui el torneig a Barcelona és la millor notícia perquè és un dels millors jugadors de tota la història
A Montecarlo he tingut les millors sensacions possibles. Ha estat una setmana molt bona, però això no garanteix res

Quatre catalans en dobles

Quatre catalans jugaran el potent quadre de setze parelles de dobles del Godó. Marc López l’afrontarà amb la seva parella habitual, el toledà Feli López. Marcel Granollers ha tornat a jugar amb l’uruguaià Pablo Cuevas. El mataroní Albert Ramos, per la seva banda, forma parella amb l’andalús Roberto Carballés. Finalment, Tommy Robredo i el mallorquí Jaume Munar van accedir al quadre final a través de la prèvia. Els nord-americans Bob i Mike Bryan –vencedors a Montecarlo– són els quarts caps de sèrie. Els màxims favorits són el polonès Lukasz Kubot i el brasiler Marcelo Melo. Els segons favorits són el finlandès Henri Kontinen i l’australià John Peers.

Granollers venç Kukushkin i Robredo no concreta dues pilotes de partit

Marcel Granollers (129è) va derrotar el kazakh Mikhaïl Kukushkin (95è) per un doble 6-2 en 65 minuts. El primer trencament del català en el sisè joc (4-2) li va aplanar el primer parcial. Solvent, el barceloní va signar quatre trencaments i no va concedir cap pilota de break. El rival de Granollers serà avui el belga David Goffin (4). El català es va manifestar “agraït” per la invitació del RCT Barcelona perquè el seu rànquing no li hauria permès accedir al quadre. L’olotí Tommy Robredo (195è), en canvi, va tenir dues pilotes de partit en el tie-break del segon set contra el gegant croat Ivo Karlovic (75è) però dos aces del seu rival –29 en tot el partit– li van permetre sobreviure: 6-7 (5), 7-6 (8) i 6-4. “No és una derrota injusta, però és dura”, va lamentar Robredo: “Et treu el primer i el segon a més de 200 quilòmetres per hora tota l’estona, i ho he estat aguantat dues hores i mitja”. Per un altre costat, el mataroní Albert Ramos (15) debutarà demà contra el brasiler Rogerio Dutra Silva (110è), que es va desfer del nord-americà Jared Donaldson (51è). El català va perdre ahir 16 posicions perquè defensava els punts finalista de Montecarlo 2017 i és 40è de l’ATP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)