Més esport

Routier, fora de perill després d’un accident greu

Triatló. La triatleta olímpica va topar frontalment dilluns contra un cotxe mentre s’entrenava i va ser traslladada al Trueta amb pronòstic reservat

La triatleta olímpica de Banyoles Carolina Routier està ingressada a l’hospital Josep Trueta de Girona, amb pronòstic reservat, a conseqüència d’un atropellament de què va ser víctima dilluns quan s’entrenava amb bicicleta. Routier està fora de perill però va entrar a l’hospital amb ferides de consideració: una contusió toràcica, fractures en sis costelles, una clavícula, un omòplat i un pòmul, a més de múltiples ferides obertes.

L’accident va passar dilluns –justament el dia que l’esportista va fer 28 anys– poc abans de les quatre de la tarda, a la carretera GI-524, que uneix Banyoles i Olot per Sant Miquel de Campmajor, Mieres i Santa Pau. A l’altura del km 30, Routier va topar frontalment contra un turisme BMW 116. L’accident hauria tingut lloc per una distracció del conductor, i segons la Federació Espanyola de Triatló el casc probablement li va salvar la vida. En l’accident hi van intervenir tres patrulles dels Mossos, dues dotacions dels Bombers i del SEM, que la van traslladar al Trueta en estat greu.

Mario Mola, a Bermuda

Routier s’entrena sovint amb els integrants de l’equip d’elit que dirigeix el canadenc Joel Fillol, entre els quals també hi ha el doble campió del món de triatló Mario Mola (Palma), actual parella de Routier, que es va assabentar de l’accident en una de les parades del seu viatge a Bermuda, on dissabte disputarà una prova de la copa del món, un circuit on la banyolina també competeix regularment.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, va explicar que la zona d’entrenament on Routier va tenir l’accident és coneguda com la volta del Collell i és molt transitada no només per triatletes de totes les categories sinó per ciclistes amateurs i professionals que viuen a les comarques gironines. “En uns 10 o 15 km pots fer un entrenament bestial perquè és un trencacames i pràcticament no hi ha mai cotxes.” En qualsevol cas Congost va admetre que desconeixia les circumstàncies exactes de l’accident i confiava en la recuperació d’una de les dues olímpiques de Banyoles a Rio. L’altre és Esther Guerrero.

El president de la federació espanyola, José Hidalgo, i el director dels serveis mèdics, Zigor Montalvo, es van mantenir en contacte durant tot el dia amb la família. “Hem ofert tot el suport que calgui en tot moment”, van assenyalar en un comunicat.

La presidenta de la Federació Catalana de Triatló, Francina Guardiola, també va donar un missatge d’ànim a la banyolina. “Volem sobretot que es recuperi. Els accidents són una de les grans lloses del nostre esport tant per als aficionats com per als professionals; sense circuits tancats el risc no és mai zero”, va assenyalar.

LA DADA

28
anys.
Són els que feia la triatleta dilluns, el dia que va tenir l’accident.

De la natació al triatló

Routier va ser olímpica a Rio l’any 2016 i ha guanyat múltiples títols estatals, l’últim el 2017. És una habitual en el top 20 de les sèries mundials de triatló. En el seu palmarès hi figura el títol estatal sub-23 de distància olímpica, el títol estatal d’esprint i també d’aquatló. Es va iniciar en el CN Banyoles en la disciplina de la natació i després va passar a fer salvament i socorrisme, on també va aconseguir bons resultats en els campionats internacionals. Va estudiar màrqueting i relacions públiques a la Universitat de Girona i un grau de comunicacions a la UOC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)