Tennis

Derrota de mal digerir

Marcel Granollers acarona la sorpresa contra el belga David Goffin (4) en els setzens quan li tenia el peu al coll –6-4 i 5-1– i perd l’oportunitat de “treure el cap” en una etapa difícil de la seva carrera

El belga David Goffin (4) va protagonitzar ahir una resurrecció miraculosa quan perdia per 6-4 i 5-1 contra el tennista barceloní Marcel Granollers (129è) en els setzens de final del Barcelona Open Banc Sabadell. El català va malbaratar una oportunitat d’or i una pilota de partit contra el desè jugador de l’ATP amb 40-30 i 5-2 en el segon set i va acabar claudicant per 4-6, 7-6 (2) i 6-2 en un duel esquizofrènic de dues hores i 23 minuts. Agressiu tal com havia avançat dilluns, Granollers, sense res a perdre-hi, va començar el partit molt motivat, amb bons serveis i guanyant gairebé sempre la batalla de cops de revés encreuats. També va mirar de tallar el ritme de Goffin amb deixades i va ser superior en el primer parcial. Va aprofitar un break consumat en el tercer joc (1-2) i va tancar l’acte amb una certa incertesa en la cinquena pilota de què va disposar (4-6). Apàtic, desmenjat i practicament amb les maletes fetes, Goffin no trobava la fórmula per aturar el joc del català, de 32 anys, que ja tenia un consistent 5-1 amb dos trencaments favorables en el segon acte i acaronava els seus tercers vuitens en el torneig (2013, 2015). Granollers, però, va fer “un pas enrere” i no va saber tancar el partit. També és cert que el belga, amb tot perdut, es va començar a invertir amb la dreta i va posar-hi més determinació que fins llavors. En el tie-break, el belga va ser superior. El desencís lògic per l’oportunitat malbaratada es va apoderar de Granollers en el tercer acte. El barceloní, que fa temps que busca un punt d’inflexió, se’n feia creus i no trobava consol: “Ha estat una hòstia molt forta.” El sol català que queda viu és Albert Ramos (15), que avui debutarà en els setzens a la pista 1 –un escenari sovint propici per als de casa pel caliu que s’hi genera– contra el brasiler procedent de la qualificació Rogerio Dutra Silva (110è). El mataroní s’ha imposat en els dos precedents –sobre terra: Viña del Mar 2013 i Rio 2018. El deu cops campió Rafa Nadal s’enfrontarà a l’andalús Roberto Carballés (77è) en un duel inèdit, i Novak Djokovic (6) se les haurà amb l’eslovac procedent de la prèvia Martin Klizan, semifinalista en el Godó el 2015.

És una derrota difícil d’acceptar. Tal com estava jugant el triomf hauria representat treure el cap i l’hòstia ha estat molt forta
Jugava agressiu i quan he estat a prop de guanyar he fet un pas enrere i això contra grans jugadors es paga
Marcel Granollers
El Godó cada any és molt dur. Hi ha molts jugadors del top-10 i el torneig enguany té una gran qualitat
Kei Nishikori
Entenc que tothom vulgui veure un Nadal-Djokovic en els quarts, però jo sóc prudent amb les expectatives
Novak Djokovic

Djokovic: “Necessito partits”

“Entenc que tothom vulgui veure un Nadal-Djokovic en quarts, però jo sóc prudent amb les meves expectatives. Necessito jugar partits i oblidar-me de la lesió al colze. A Montecarlo ja vaig jugar sense dolor”, va explicar ahir Novak Djokovic un dia abans del debut. El serbi va contestar en castellà amb un “si” a la pregunta de si considerava Nadal el millor de la història sobre terra. També va deixar anar en to distès un “vamos” imitant-lo quan va completar, en castellà, un tòpic dient que Barcelona “és molt bonica.” Va jugar el Godó el 2006 amb 18 anys: “Recordo que vaig perdre.”

Sense Verdasco ni els Bryan

El coreà Hyeon Chung, que avui debuta contra el nord-americà Bjorn Fratangello, es va retirar ahir dels dobles adduint una lesió en el turmell. Semifinalista a Austràlia, l’any passat va arribar als quarts a Barcelona i va perdre contra Nadal. És el dinovè de l’ATP i el novè favorit. Es va confirmar, en canvi, la baixa per lesió en un bessó del madrileny Fernando Verdasco, campió el 2010. Tampoc no jugaran els dobles els germans nord-americans Mike i Bob Bryan (4), recents campions a Montecarlo, Els tricampions a Barcelona (2003, 2008, 2016) fan diumenge 40 anys.

Robredo continua motivat

L’olotí Tommy Robredo (196è) no llança la tovallola i, amb 35 anys, continua motivat. El català va cedir dilluns contra el gegant croat Ivo Karlovic, que té el millor servei de la història del tennis, però va jugar a un bon nivell: “Ja veurem què passa. Si jugo més partits com aquest suposo que sí que podré venir més anys al Barcelona Open Banc Sabadell. Estic trist per la derrota però a la vegada estic content perquè he jugat amb nivell tot el partit. El que fa pena és quan no dones el nivell, però si ho fas i se t’escapa el partit, això et dona més ànims per continuar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)