Rugbi

El Barça tanca una temporada històrica

Rugbi. Després de patir per no baixar els darrers anys, els blaugrana han acabat setens amb 51 punts, una marca que no aconseguien des del curs 1984/85, i han estat semifinalistes de copa

Després de guanyar dissabte passat al camp del Complutense Cisneros, el FC Barcelona va cloure la lliga de divisió d’honor amb nou victòries i quinze punts de bonificació. En total, l’equip blaugrana ha aconseguit 51 punts en 22 partits, que l’han deixat en setena posició, una per sota de la zona del play-off. En tot cas, és la millor classificació des que va tornar a la màxima categoria del rugbi estatal, el curs 2012/13. “Hem començat a construir un projecte, hem encetat un camí de tres anys, que és el que vam acordar amb Tomy Garcia i el seu equip tècnic. I, més que els punts i la bona classificació, el que és més positiu és que hem començat a edificar l’equip. La valoració que fa el club, per tant, és molt bona. L’objectiu era no patir per caure en el descens i l’hem acomplert amb escreix, per damunt de les nostres pretensions. No havíem arribat mai d’una manera tan folgada al setè lloc”, explica a aquest diari el responsable de la secció, Paco Peña.

Més enllà del bon paper en la lliga, l’equip que entrena Tomy García també ha estat capaç de guanyar, com a local, el derbi contra la UE Santboiana, trencant una ratxa que ja durava més de tres dècades, i s’ha classificat per a la semifinal de la copa, on va plantar cara a un dels gegants del rugbi estatal, el SilverStorm El Salvador de Valladolid. La temporada que ve, toca aspirar a res més? Paco Peña opta per una resposta prudent: “Es molt arriscat proclamar que, per al curs vinent, hem d’aspirar a alguna cosa més. La divisió d’honor creix d’una manera exponencial, cada cop hi ha més múscul econòmic, més professionalisme, més suport de les institucions. Serà, per tant, molt complicat continuar creixent. Nosaltres, a més, tenim el problema de les instal·lacions. Qualsevol dels nostres rivals treballa en molt millors condicions. Quan corregim aquest aspecte i tinguem un camp en condicions, competirem molt millor. No en tinc cap dubte.”

Ni el FC Barcelona, que inclou la secció de rugbi entre les no professionals, ni l’Ajuntament de Barcelona, actuen, de moment, perquè el rugbi blaugrana se’n vagi d’un terreny de joc com el de La Teixonera. “L’Ajuntament ens transmet que està limitat per la manca d’espai per construir una instal·lació com la que ens caldria. El club, per la seva banda, treballa perquè tinguem les instal·lacions més idònies. Entenen la situació i treballen per a millorar-lo”, assegura Paco Peña.

LA FRASE

L’objectiu era no caure en el descens i l’hem acomplert per sobre de les nostres pretensions
Paco Peña
RESPONSABLE DE LA SECCIÓ

LA XIFRA

9
victòries
ha aconseguit l’equip blaugrana, quelcom que no passava des de feia 33 anys.

ALTRES FITES

Els blaugrana han jugat la semifinal de copa i, després de 30 anys, han guanyat el derbi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)