Tennis

La suor freda de Dimitrov

El búlgar, segon favorit, es va salvar de la dinàmica d’eliminacions en un partit tortuós contra el tunisià Malek Jaziri (88è). Nadal activa de nou el pilot automàtic i avui li toca Martin Klizan en quarts

La central Rafa Nadal del RCT Barcelona va fer un crit unànime quan el tunisià Malek Jaziri, el projecte de tapat de la jornada, va estavellar una dreta cargolada a la xarxa. Va ser el fruit de l’alleugeriment per mantenir en el torneig el búlgar Grigor Dimitrov (2), que ja havia perdut contra el mateix rival enguany a Dubai. El número 5 del rànquing mundial acabava de segellar el pas als quarts amb penes i treballs certificant el triomf en la quarta pilota de partit i salvant-ne dues en contra amb 5-6 i 30-40 i amb 7-8 en el tie-break: 7-5, 3-6 i 7-6 (8) en dues hores i 49 minuts de dramatisme. Fins al punt que Jaziri, adduint mal d’estómac amb 5-4 a favor en el tercer set, va necessitar assistència i el metge li va donar una pastilla. Una altra pèrdua estel·lar hauria estat fatal per al Barcelona Open Banc Sabadell després que dimecres l’afició s’acomiadés de Djokovic, Nishikori i Chung, els dos darrers per lesió. Dimitrov s’enfrontarà a l’asturià Pablo Carreño (5), que mai abans havia arribat tan amunt i que va tancar el duel en la cinquena oportunitat després de salvar tres pilotes de partit contra el francès Adrian Mannarino (11): 6-2, 4-6 i 7-6 (6).

Tot plegat per garantir un quadre el més digne possible per fer front al deu cops campió Rafa Nadal, que va passar fluix contra el manxec Guillermo García-López: 6-1 i 6-3 en 78 minuts. Queda molt lluny en el record el triomf del de La Roda el 2010 a Bangkok davant del balear. Nadal, que acumula 40 sets seguits guanyats sobre terra, se les haurà amb l’eslovac Martin Klizan (140è). El botxí de Novak Djokovic va anar de cara a barraca contra Feliciano López (12): 6-1 i 6-4. El de Toledo va posar fi a la seva divuitena participació establint un nou rècord just enguany que es compleixen els 20 anys clavats de la seva irrupció en el circuit, precisament quan va accedir, procedent de la prèvia, amb 16 anys al quadre final del Godó 98.

Atenció a Tsitsipas

Albert Ramos no acaba de trobar el nivell de joc i les sensacions del curs passat i no va saber contrarestar la fluïdesa i el catàleg de recursos del jove grec de 19 anys Stefanos Tsitsipas (63è): 6-4 i 7-5. El mataroní va signar un prometedor break en el tercer joc però el d’Atenes, tranquil, va replicar de seguida (2-2) i va tancar el parcial amb el seu segon trencament en la segona pilota de set. Ramos, que buscava els seus tercers quarts (2013, 2017), havia perdut el domini del centre de la pista i no va fer un tennis prou agressiu que intimidés Tsitsipas, un jugador intel·ligent i amb un catàleg de recursos ampli com el seu estètic revés a una mà o la dreta paral·lela fulminant. La igualtat del segon set malgrat la divergència de sensacions a favor del grec, es va mantenir fins que l’hel·lènic va signar el seu tercer break. El seu rival serà l’austríac Dominic Thiem (3), el gran candidat a jugar les semifinals contra Dimitrov. Malgrat que el primer set se li va complicar quan dominava per 5-3 i va haver de gestionar un tie-break perillós, Thiem (3) es va desfer de l’eslovac Jozef Kovalik (146è) amb solvència per 7-6 (5) i 6-2. El tennista de Conca Pablo Andújar, que va accedir al quadre per la retirada de Chung tot i haver caigut en la prèvia, va cedir ahir davant del castellonenc Roberto Bautista (8): 6-4 i 6-1. El seu rival serà el belga David Goffin (4), que va remuntar contra el rus Karen Khtaxanov: 2-6, 7-6 (2) i 6-0.

ELS PROTAGONISTES

El partit d’avui ha estat una bogeria i he tingut una mica de sort. He trobat la manera de ser fort mentalment
Grigor Dimitrov
El meu nivell no és el millor. Ho he intentat amb molta actitud perquè quan les coses no surten, no surten
Albert Ramos
Nadal és una llegenda com Djokovic. És imbatible en terra, però és humà i tothom pot perdre
Martin Klizan

Marc López és l’únic català viu en el torneig

Els López van debutar amb triomf per 6-4 i 6-2 davant del croat Ivan Dodig i el nord-americà Rajeev Ram i jugaran avui els quarts contra l’austríac Oliver Marach i el croat Mate Pavic (3), que van vèncer el mataroní Albert Ramos i l’andalús Roberto Carballés per 6-2, 5-7 i 13-11. Marc López és l’únic català que continua en competició després que ahir Marcel Granollers i l’uruguaià Pablo Cuevas perdessin els quarts contra el xilè Nicolas Jarry i l’argentí Guido Pella: 2-6, 6-4 i 10-3. Dimecres es van acomiadar l’olotí Tommy Robredo i el mallorquí Jaume Munar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)