Handbol

Aferrats a l’èpica

Copa EHF. La plantilla del Granollers és conscient que necessita gairebé un miracle, però posarà totes les eines per intentar remuntar els 14 gols al St. Raphaël

En la llarga història del BM Granollers en competicions europees no hi ha cap precedent d’una remuntada de 14 gols com la que necessita avui (20 h) contra el Saint-Raphaël (37-23) si vol accedir a la final a quatre de la copa EHF, però per intentar-ho no quedarà. L’equip vallesà haurà d’oferir la seva millor versió competitiva, com en els recents partits contra el Barça i l’Ademar de Lleó a la lliga Asobal, per plantar cara el conjunt francès, que en el primer assalt dels quarts de final es va mostrar molt superior en totes les facetes del joc. “Plantejar un partit per guanyar el Saint-Raphaël de 15 és, per no dir impossible, extremadament difícil, però hem de posar totes les eines per fer un bon parcial d’inici. Si tenim la possibilitat de posar-nos al davant i que a ells els entrin els dubtes, hem d’estar preparats. En tot cas, la nostra feina és donar-ho tot i que la gent vegi que tenim ganes de remuntar aquesta eliminatòria”, ha assegurat el tècnic Antonio Rama durant la setmana.

Des del club han penjat a les xarxes imatges d’alguns dels millors partits de l’equip aquesta temporada, en especial les victòries contra el Barça i l’Ademar, per incentivar el suport de l’afició, i amb un missatge final: “Encara dubtes que se’ns resisteix alguna cosa?” Dimarts ja van anunciar els preus de les entrades perquè el Palau d’Esports sigui el millor aliat per intentar un autèntic miracle. Álvaro Ferrer, una de les veus més autoritzades del vestidor, reconeixia de tornada de Saint-Raphaël que el repte és majúscul, però mentre hi ha vida hi ha esperança. “Els partits s’han de jugar. Està clar que les possibilitats són mínimes, però ho hem d’intentar. Això és esport i pot passar de tot. Hem d’aprofitar que juguem a casa per intentar aconseguir la victòria i remuntar aquests 14 gols, essent conscients que serà molt complicat”, admetia. Amb vista al partit d’anada, Vukasin Rakocija continua de baixa, però Antonio Rama recupera Álvaro Cabanas i Ian Tarrafeta.

LA FRASE

Plantejar un partit per guanyar el Saint-Raphaël de quinze és, per no dir impossible, extremadament difícil, però hem de posar totes les eines per intentar aconseguir-ho
Antonio Rama
ENTRENADOR DEL FRAIKIN BM GRANOLLERS
Principals remuntades europees
Copa EHF 1996-97 (Vuitens de final)
Jafa Promet Resen-Granollers 22-16 (9/11/1996)
Granollers-Jafa Promet Resen 30-22 (17/11/1996)
Copa EHF 1995-96 (Semifinals)
Flensburg-Granollers 27-22 (20/3/1996)
Granollers-Flensburg 25-17 (27/3/1996)

Sacsejant la història en competicions europees

Remenant els arxius del BM Granollers, la remuntada europea amb més gols de desavantatge es va produir en els vuitens de final de la copa EHF del curs 1996-97. L’equip vallesà, campió de la competició en les dues edicions anteriors, havia perdut per 6 gols de desavantatge (22-16) a la pista del Jaffa Promet Resen, de Macedònia. A la tornada i amb el Palau d’Esports de les grans ocasions, el conjunt català va sortir amb molta determinació i al minut 18 ja dominava per 10-4 gràcies a les bones intervencions d’Álamo, que aturaria tres penals, i als contraatacs de Viver i Folguera. De mica en mica els nervis van anar aflorant en el rival, el tècnic visitant va acabar expulsat i el Granollers va capgirar l’eliminatòria amb una gran victòria per 8 gols de diferència (30-22). La temporada anterior i camí del títol, l’equip granollerí va eliminar el Flensburg alemany a les semifinals després d’haver perdut en l’anada per 27-22 i vèncer en el partit de tornada per 25-17.

D’altra banda, el correctiu a la pista del Saint-Raphaël ha passat a formar part de les derrotes més inflades del Granollers en eliminatòries europees. En aquest sentit, destaca la derrota a la pista del Partizan de Belgrad (36-16) en els quarts de final de la copa d’Europa de la temporada 1967-68, i una altra a la pista del Magdeburg (36-18), en els quarts de final de la recopa 1976/77. La situació de l’handbol era molt diferent en aquella època i en tots dos casos, el conjunt granollerí acabaria perdent també en els partits de tornada. Avui l’equip d’Antonio Rama tindrà una altra oportunitat de capgirar la història.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)