Waterpolo

El Barceloneta, en plena ratxa europea

Waterpolo. Els mariners, dominadors de les competicions estatals, ha guanyat tots els duels de la Champions el 2018 i reben el Brescia

L’Atlètic Barceloneta, dominador de les competicions estatals els últims temps, està protagonitzant una de les ratxes més fructíferes en la lliga de campions de la seva història. Ha encadenat set victòries i ha guanyat tots els partits del 2018: els cinc partits contra el Hannover, l’OSC Budapest i el Partizan –rivals més accessibles, però amb els quals el curs passat ja va tenir algun imprevist– i el que dona valor a la trajectòria perfecta dels mariners són les victòries a la piscina del Dinamo i a casa amb el Jug. Tot plegat li ha servit per establir-se a la segona posició del grup A i assegurar-se la presència en la final a vuit de Gènova quan falten dues jornades per acabar la fase de grups. Els dos últims partits han d’aclarir la posició final dels catalans, que tant poden acabar primers com segons, tercers o quarts. La posició final és important perquè condiciona l’emparellament.

“Hi havia quatre partits en què no podíem fallar. Els vam resoldre bé i després a Rússia vam aconseguir una primera victòria important i amb solvència que ens va donar confiança per guanyar el Jug sense ser millors ni fer un gran partit, però estàvem en un bon moment”, explica el tècnic Jesús Martín. Ara mateix, la primera posició no és cap quimera, però Martín recorda que no depèn d’ells. Els mariners han de vèncer avui el Brescia i esperar un entrebanc de l’Olympiacòs a la piscina del Dinamo i, després, vèncer els grecs en l’última jornada.

Martin considera que aquest any el Barceloneta té un bloc sòlid que els ha permès competir amb tothom. “És una fusió entre veterans i experimentats com Perrone, López Pinedo, Vrlic, Mallarach... i joves com Tahull, Larumbe i Bustos, que estan fent un salt qualitatiu important.”

Precisament un dels pilars, el porter Dani López Pinedo, que es va perdre l’últim partit per un cop en un dit, continuarà sent baixa avui (12 h).

Comiat del Sabadell

L’Astralpool Sabadell, l’altre representant català que ha competit en la màxima competició continental, disputarà demà l’últim partit a les instal·lacions de Can Llong. Els vallesans, que la jornada passada van vèncer l’AZC Alphen, reben l’Spandau alemany (12 h), que ocupa el quart lloc i està pràcticament classificat per a la fase final. El Sabadell és penúltim del grup B i afrontava la fase per fer créixer el projecte.

LA FRASE

No recordo una ratxa així a Europa. Podem quedar primers i lluitarem per fer-ho, però no depèn de nosaltres
Jesús Martín
entrenador at. barceloneta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)