Tennis

D’11 en 11

Nadal fa fora de la pista Tsitsipas per 6-2 i 6-1 i suma el seu onzè títol del Godó tot just una setmana després d’haver conquerit l’onzè a Montecarlo

El balear Rafa Nadal (1) va excel·lir i va obtenir ahir a la tarda el seu onzè títol en el Barcelona Open Banc Sabadell 66è Trofeu Comte de Godó superant en la final el grec de 19 anys Stefanos Tsitsipas (63è de l’ATP) per 6-2 i 6-1 en una hora i 17 minuts, la final més curta de la història del torneig. Nadal, que la setmana passada ja havia signat la proesa de guanyar el seu onzè títol al Masters 1.000 de Montecarlo, va ser infinitament superior i mana amb més autoritat que mai en la part inicial del curs de terra batuda. Tsitsipas es va veure desbordat pel joc i la inspiració del seu rival i per les circumstàncies en la seva primera final ATP. No en va, el manacorí, pletòric, va disputar la seva 113a final i acumula 77 títols, 55 dels quals sobre terra batuda. Encadena, a més, el rècord absolut de 46 sets seguits guanyats en la superfície des de Roma 2017. Té un balanç sobre argila de 401 partits guanyats i només 35 derrotes. Conserva el número 1 mentre que el grec ascendirà avui al lloc 44è, el més alt de la seva trajectòria. El correctiu no entela la seva setmana fantàstica.

Algú hauria d’haver avisat el grec. Fer emprenyar Nadal de bon començament no és un bon negoci. Que ho pregunti a David Goffin en la semifinal de dissabte quan es va avançar per 0-2. Irreverent, va començar el partit fi com una seda, amb cops llargs i guanyadors. El joc en blanc, la pista humida –el partit va arrencar més tard del compte per la pluja i es va suspendre un moment amb 15-0 del segon joc– i l’enlluernador esclat del jove grec feien presagiar una rèplica més consistent. Nadal va escalfar de seguida i la seva acceleració es va endur Tsitsipas i el seu revés com una ventada. El primer break va caure aviat (2-1) –en blanc– i el segon en el cinquè joc (4-1) també sense que l’aspirant sumés cap punt. El balear va tancar el primer parcial en la segona oportunitat. La desigualtat havia estat absoluta i la dinàmica no es va alterar en un segon parcial en què Nadal encara va accentuar la seva hegemonia. Tsitsipas va treure el cap disposant de dues pilotes de break en el quart joc, amb 3-0 i dos trencaments en contra, però, precipitat, no les va materialitzar. El pes i l’altura de la bola del balear el van incomodar i mai no va trobar la fórmula. De seguida va veure que els cops que havien fet mal als altres rivals eren innocus per a Nadal.

EL PROTAGONISTA

Tant de bo pugui jugar molts anys més. En aquesta pista les emocions són indescriptibles i això és gràcies a vosaltres
És emocionant rebre el reconeixement a tota aquesta carrera, que no esperava tenir ni en els meus millors somnis.

Els López, campions de dobles

El català Marc López i el toledà Feliciano López, tots dos del RCT Barcelona, van guanyar ahir la final de dobles i van alçar, en un duel marcat pel vent, el primer títol del curs. Els López van derrotar el pakistanès Aisam-Ul-Haq Qureshi –campió el 2017 amb el romanès Mergea– i l’holandès Jean-Julien Roger (9è de l’ATP) per 7-6 (5) i 6-4 en una hora i 52 minuts. El darrer català campió va ser Jordi Burillo (1997) amb Alberto Berasategui. Era la segona ocasió que els López, per separat, arribaven a la final. El 2005, Feli hi va accedir fent parella amb Rafael Nadal, mentre que Marc i Marcel Granollers la van jugar el 2012.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)