Ciclisme

Victòries de Vassal i Fullana a Girona

Ciclisme. La tercera etapa de la Girona MTB Challenge va tancar la segona edició de la prova en el nou format

Thibaut Vassal i Marc Donadeu (Scott Taymory) van compartir l’entrada a meta de la tercera etapa de la Girona MTB Challenge, la segona edició de la qual en el format de més d’un dia –al principi era marató– es va tancar ahir amb 51 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell per Sarrià de Ter i Sant Gregori. La cursa, amb mig miler de participants i 189 quilòmetres pels corriols de l’entorn de la ciutat que es pot considerar capital i destinació del ciclisme, va transcórrer el primer dia per les Gavarres i el segon per la vall de Llémena, amb Fontajau i el parc de les Ribes del Ter com a base d’operacions.

El francès, vencedor de l’etapa de diumenge i segon en la segona darrere de Guillem Cassú –abandó per problemes mecànics en l’estrena–, va liderar la cursa des de l’inici acompanyat de Donadeu, que no podia disputar-li la general per la diferència que va perdre dilluns i, així, controlava Antonio Ortiz i Tomàs Misser, a qui sí que tenia més a prop a la sortida. L’andalús va ser tercer, a 4 minuts dels triomfadors ahir (2h19), i Misser, segon en la general, a cinc minuts i mig. Donadeu va fer valer la diferència d’ahir per pujar al tercer lloc del podi.

Marga Fullana, múltiple campiona del món, va completar el trio de victòries parcials, mentre que Sílvia Roura (Bicis Esteve) i Hilde Verschaeve (Zewities) es van disputar el segon lloc en l’etapa d’ahir a l’esprint. La catalana el va guanyar i completava el ple de segons llocs parcials que li permetien ser segona en la general, seguida de la corredora belga.

José León i Cristian Collados (Ciclos Serrano) van ser els vencedors de la general per parelles, que en la modalitat mixta va ser per a Ana Calleja i Jesús Manuel Calleja (Hogar Ciclos).