Sense semifinal catalana

Handbol. El Barça Lassa sua de valent per superar el Valladolid (34-30), però el Fraikin Granollers sucumbeix contra el Puente Genil en la tanda de penals dels quarts de final de copa

barça 34 valladolid 30

FC BARCELONA LASSA:Ristovski; Tomàs (1), Entrerríos (4), Rivera (6, 1 p.), N’Guessan (2), Syprzak (4), Mem (3) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Sorhaindo, Andersson, Ariño (3), Borges, Dolenec (6, 3 p.), Viran i Lenne (5).RECOLETAS ATLÉTICO VALLADOLID:Pérez; López (1), Garza (1), Fernández (6), Viscovich (2), Serrano (1), Rodríguez (3) –set inicial–; Díaz (p.s.), D. Camino (4, 3 p.), González (1), Río (6), Serdio (4), Pérez Mínguez i M. Camino (1).PARCIALS:2-3, 3-6, 7-9, 9-11, 12-15, 14-17; 14-18, 18-20, 22-20, 24-21, 29-26 i 34-30.ÀRBITRES:Raluy i Sabroso. Exclusions: Mem (22 i 52’), Rivera (48’) i Sorhaindo (55’), per part del Barça; i Rodríguez (14’ i 28’), per part del Valladolid.COMENTARI:Últim partit de quarts de final jugat al Madrid Arena.

granollers 29 puente genil 31

FRAIKIN BM GRANOLLERS:Almeida; Bernatonis (3), Figueras (8, 1 p.), Cañellas (3, 1 p.), Resina (1), Gassama, Márquez (3) –set inicial–; Guàrdia (p.s.), Cabanas (5, 2 p.), Porras (1), E. Pérez (2), García (1), Ferrer (1), Vukasin, Silva (1) i Tarrafeta.ÁNGEL XIMÉNEZ PUENTE GENIL:De Hita; Moya (4, 1 p.), Cuenca (2), Muñoz (3), Revin, Rudovic (6), Vázquez –set inicial–; Oliva (p.s.), Costa (2, 2 p.), Jiménez (8, 1 p.), Moyano, Moreira (4) i Porras.PARCIALS:3-2, 5-3, 9-6, 10-9, 10-11, 13-11; 15-13, 16-16, 18-16, 18-18, 19-20 i 22-22. Pròrroga: 24-24 i 27-27. Penals: 29-31ÀRBITRES:Monjo i Martín. Exclusions: Cañellas (37’) i García (45’), per part del Granollers; i Revin (35’), per part del Puente Genil.COMENTARI:Segon partit de quarts de final jugat al Madrid Arena.

El Barça Lassa va suar de valent i va haver d’obrir tot el seu ventall de recursos per fer doblegar l’Atlético Valladolid al Madrid Arena i guanyar-se un lloc en les semifinals de copa. Un partit on no hi podrà ser el Fraikin BM Granollers, que va caure en la tanda de penals contra el Puente Genil (29-31). L’equip andalús serà, per tant, el rival dels blaugrana (19 h per Movistar +) per una plaça per a la final.

El Barça va anar a remolc del Valladolid durant més de 40 minuts. Les intervencions de César Pérez sota els pals (43% d’encert en la primera meitat) i les facilitats defensives van provocar que l’equip castellà arribés al descans amb 3 gols de renda (14-17). El panorama no va canviar en el primer tram de la segona meitat i els llums d’alarma es van encendre quan el conjunt val·lisoletà ampliava la diferència fins al 14-19. El Barça estava tocat, però a grans mals, grans solucions. Xavi Pascual va ordenar atacs amb set jugadors, i l’aposta li va sortir rodona. Entrerríos va assumir el lideratge, es va intensificar la defensa, Gonzalo va començar a aturar llançaments i a còpia de contraatacs l’equip blaugrana va capgirar la situació amb un tres i no res, amb un parcial de 10-1 (24-20). El Barça havia allunyat el seus fantasmes, però faltava rematar la feina. El Valladolid no es va donar per vençut, però Pascual encara es guardava una carta a la banqueta. Va fer reaparèixer el lesionat Aron Pálmarsson i servint grans assistències als seus companys de joc l’equip blaugrana va acabar sortint vencedor de l’intercanvi de gols final.

El Granollers s’encalla

En el segon partit de quarts de final, el Granollers no va trobar la fórmula per superar el 5-1 defensiu plantejat pel Puente Genil i va topar amb la bona actuació dels dos porters rivals, Álvaro de Hita a la primera meitat (10 de 23) i Jorge Oliva (11 de 25) en la segona, que van acabar amb percentatges superiors al 40% d’aturades. Amb tot, el parcial del primer temps va ser per als granollerins (13-11) en un duel en què les defenses es van imposar al balanç ofensiu.

La segona meitat va tenir un guió similar, amb diverses alternatives. L’equip vallesà obria un màxim avantatge de 4 gols (15-11), però liderats pels seus canoners, David Jiménez i Novica Rudovic, el conjunt andalús tornava a restablir l’equilibri (16-16). A partir d’aquí, l’intercanvi de cops es va mantenir fins al final. Una vaselina de Cabanas situava l’empat a 22 i amb el rellotge a zero el Puente Genil no va ser capaç de marcar de cop franc. En el temps addicional, Adrià Figueras va trobar forat en l’eix de la defensa, però tampoc va poder evitar que el duel s’acabés decidint des de la tanda de penals. Des dels 7 metres, Figueras i Cañellas no van fallar, però les errades de Resina i Tarrafeta van acabar ensorrant les esperances granollerines i donant l’accés a les semifinals al Puente Genil.