Ciclisme

Elia Viviani, el més ràpid en la ‘volata’ de Tel-Aviv

Ciclisme. L’italià confirma els pronòstics i s’emporta la primera etapa en línia a Israel mentre que l’australià Rohan Dennis aprofita una bonificació per situar-se com a líder

La primera etapa en línia en territori israelià del Giro d’Itàlia es va resoldre sense sorpreses i amb satisfacció per als tifosi que ho van veure des de casa. El nou rei de la volataElia Viviani va confirmar l’encert de deixar l’Sky i fitxar pel Quick-Step. En l’equip belga ningú qüestiona la magnitud de la seva força i l’han portat al Giro precisament pel que va fer ahir, arrasar en els esprints massius. L’italià va entrar en els darrers 500 metres mal col·locat i va avançar a batzegades, però quan va ensumar la pancarta d’arribada va sortir disparat com un coet per deixar sense cap possibilitat una de les joves sensacions de l’any, Jakub Mareczko, del modest Willier Triestina. L’irlandès Sam Bennett (Bora-hansgroghe), molt més experimentat, també va veure impotent com Viviani alçava els braços enmig d’una gentada eufòrica.

En una jornada amb poca història l’altre protagonista del dia va ser Rohan Dennis (BMC), que va quedar-se amb la maglia rosa en esgarrapar tres segons de bonificació en un esprint intermedi. El líder, Tom Dumoulin (Sunweb), no va fer cap esforç, de fet, per retenir-la, conscient que a l’equip li convé els propers dies guardar forces per quan arribin les grans jornades de muntanya. De moment, avui mateix, podria haver-hi un segon esprint calcat al d’ahir. Després de més de 220 quilòmetres, l’arribada a la ciutat turística d’Eilat, situada al mar Roig –entre Egipte i Jordània– té tots els ingredients per veure un altre esprint amb un resultat també previsible abans que demà tothom embarqui cap a Itàlia.

Chris Froome (Sky) tampoc va viure una jornada tranquil·la. Wout Poels, el segon líder de l’equip, va tenir una avaria a cinc quilòmetres de l’arribada i va perdre 40 segons més en la classificació general.

2a etapa
1r. E. Viviani (Quick-Step) 3h51:20
2n. J. Mareczko (W. Triestina) m.t.
3r. S. Bennett (Bora - hansgrohe) m.t.
4t. N. Bonifazio (Bahrain) m.t.
5è. S. Modolo (EF Education) m.t.
101è. D. De la Cruz (Sky) m.t.
152è. A. Pedrero (Movistar) m.t.
General
1r. R. Dennis (BMC) 4h03:21
2n. T. Dumoulin (Sunweb) a 0:01
3r. V. Campenaerts (LottoFA) a 0:03
4t. J. Gonçalves (Katuixa) a 0:13
5è. A. Dowsett (Katuixa) a 0:17
6è. P. Bilbao (Astana) a 0:19
7è. S. Yates (Mitchelton-Scott) a 0:21
8è. M. Schachmann (Quick-St.) a 0:22
9è. T. Martin (Katuixa) a 0:28
43è. D. De la Cruz (Sky) a 0:53
144è. A. Pedrero (Movistar) a 2:10
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)