Ciclisme

Viviani, sense frens

Ciclisme. L’italià del Quick-Step va encadenar la segona victòria en el Giro i és el segon ciclista amb més triomfs el 2018 (8), només superat per Valverde (9)

Elia Viviani ha estat el principal triomfador de l’aventura israeliana del Giro. L’italià del Quick-Step va ser el més ràpid ahir en la tercera etapa entre Be’er Sheva i Eilat (229 km) i va aconseguir la victòria a l’esprint de la mateixa manera que ho havia fet el dissabte a Tel-Aviv. Va superar el seu compatriota Sacha Modolo (Cannondale) i l’irlandès Sam Bennett (Bora), amb qui va mantenir una dura pugna, ja que el va intentar arraconar a les tanques.

D’aquesta manera, Viviani es consolida com un dels ciclistes del circuit mundial més actius del 2018. Ha firmat vuit victòries, i només el supera el murcià Alejandro Valverde, amb nou. I ha contribuït directament a la bona trajectòria del Quick-Step, el conjunt amb més victòries (28).

Un altre dels corredors que tornen d’Israel satisfets és l’australià Rohan Dennis (BMC). Ahir va mantenir la primera posició que havia aconseguit en la segona jornada i manté el segon de diferència amb el neerlandès Tom Dumoulin (Sunweb), vencedor de la contrarellotge inicial a Jerusalem i que ahir va acabar l’etapa “com si hagués estat de muntanya”.

Encara que als favorits no els interessava l’esprint final, sí que van viure amb nervis els últims quilòmetres que es van recórrer a un ritme trepidant després de caçar els tres aventurers de la jornada: Marco Frapporti (Androni), Guillaume Boivin (Israel) i Enrico Barbin (Bardiani) se. “Va acabar sent una etapa estressant. Amb el vent a favor va ser una cursa a alta velocitat i bastant perillosa”, va dir Chris Froome, 19è en la general a 38 segons del líder, i que espera començar l’escalada en la general.

3a etapa
1r. E. Viviani (Q. Step) 5:02.09
2n. S. Modolo (Cannondale) m.t.
3r. S. Bennett (Bora) m.t.
4t. J. Marcezko (Wilier) m.t.
5è. D. van Poppel (LottoNL) m.t.
6è. J. Debusschere (Lotto) m.t.
7è. M. Belletti (Androni) m.t.
8è. B. Planckaert (Katuixa) m.t.
9è. M. Pedersen (Trek) m.t.
10è. J. Gonçalves (Katuixa) m.t.
77è. D. de la Cruz (Sky) m.t.
134è. A. Pedrero (Movistar) 1:14
General
1r. R. Dennis (BMC) 9:05.30
2n. T. Dumoulin (Sunweb) 0:01
3r. J. Gonçalves (Katuixa) 0:13
4t. A. Dowsett (Katuixa) 0:17
5è. P. Bilbao (Astana) 0:19
6è. S. Yates (Mitchelton) 0:21
7è. M. Schachmann (Q. Step) 0:22
36è. D. de la Cruz (Sky) 0:53
131è. A. Pedrero (Movistar) 3:24

Avui, descans i demà, a Sicília

El Giro 2018 deixa enrere l’aventura israeliana i demà reprèn la competició a Sicília, on hi viurà tres jornades i el primer contacte amb un port de primera categoria. D’entrada transitaran entre Catània i Caltagirone (198 km). Dimarts uniran Agrigento i Santa Ninfa (153 km). Dijous els candidats a liderar la general viuran un primer test de categoria amb l’ascens final a l’observatori astrofísic de l’Etna (1.736 m), de quinze quilòmetres, amb trams exigents i superiors al 15% de desnivell. Es començarà a descobrir el joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)