Handbol

Pascual, quatre anys més a la banqueta del Barça

Handbol. El tècnic, en el càrrec des del febrer del 2009, amplia el contracte fins al curs 2021/22 i superarà àmpliament la dècada com a entrenador blaugrana

En plena celebració de la cinquena copa del Rei consecutiva, el FC Barcelona va anunciar ahir la renovació per quatre temporades més de Xavi Pascual com a primer entrenador de l’equip i allargarà el seu vincle contractual fins al curs 2021/22. El tècnic barceloní va accedir a la banqueta blaugrana el 9 de febrer del 2009 en substitució de Manolo Cadenas i des d’aleshores ha estat capaç d’assolir fins a 43 títols. En el palmarès de Pascual hi figuren dues lligues de campions, tres Super Globes, vuit lligues Asobal, set copes del Rei, vuit copes Asobal, vuit supercopes d’Espanya i set supercopes de Catalunya.

Tot i haver-se convertit en el dominador absolut de l’handbol estatal en l’últim lustre, els resultats de la lliga de campions suposen, injustament o no, la vara de mesurar de la nota de final de temporada de l’equip blaugrana. I en aquest sentit, el conjunt de Pascual ha hagut d’assumir aquest curs un cop molt dur per l’eliminació prematura de la competició europea, tot just en els vuitens de final contra el Montpeller. Una sotragada que ha costat de pair al vestidor blaugrana i les conseqüències de la qual es van fer evidents amb la pèrdua de la imbatibilitat en la lliga Asobal en el derbi contra el Fraikin BM Granollers, en una jornada històrica al Palau Blaugrana (28-29). L’equip ha anat passant el dol i progressivament ha anat elevant el seu nivell competitiu, com ha quedat demostrat en la copa del Rei a Madrid, rubricada amb una gran final contra el Logronyo la Rioja (35-28). Pascual no es va estar de reivindicar el seu equip després del títol: “Sempre he pensat que aquesta copa del Rei ens sortiria bé. Es pot guanyar o perdre, però la confiança en l’equip no la pots perdre mai.” El tècnic també es va referir a la ratxa de 187 partits sense perdre en competicions espanyoles: “La pregunta seria: no feia molt temps que no us deixàveu cap punt? Perquè això també s’ha de valorar i no es té en compte. No és fàcil guanyar sempre quan els rivals cada vegada són més forts.”

Tot i la patacada europea, el Barça ha aconseguit aquest curs tots els altres títols possibles, amb la Super Globe, la supercopa d’Espanya, la copa Asobal, la lliga i la copa del Rei. Abans d’acabar la temporada, el conjunt blaugrana encara haurà de disputar dos partits de lliga –a la pista de l’Anaitasuna i a casa contra el Teucro– i tancarà el curs amb la supercopa de Catalunya en un interessant duel amb el Fraikin BM Granollers a Agramunt, el 23 de maig que ve.

El projecte de futur

L’ampliació contractual de Pascual ha arribat la setmana següent de la renovació d’Entrerríos i Ariño. Tot i que encara no s’ha fet oficial, amb vista al curs vinent s’esperen les incorporacions de Kevin Möller, Thiagus Petrus i Casper Mortensen, que servirien per cobrir les baixes de Borko Ristovski, Viran Morros i Valero Rivera. El fitxatge estel·lar, però, serà la incorporació del pivot de Banyuls de la Marenda Ludovic Fàbregas. Més enllà de les confirmacions de Mem, N’Guessan i Aleix Gómez, també s’espera molt de l’aportació d’Aron Pálmarsson, el pas endavant de Jure Dolenec i la recuperació definitiva de Lasse Andersson.

A l’ombra de Valero Rivera

Amb la renovació, Xavi Pascual es convertirà en el segon tècnic amb més anys a la banqueta blaugrana, només superat per Valero Rivera. L’entrenador del ‘dream team’ va encetar l’època daurada de la secció i va ocupar el càrrec durant dues dècades (1984-2004). Durant aquest període el club blaugrana va obtenir 70 títols, en què destaquen les sis primeres copes d’Europa, cinc de consecutives (1996-2000). El tercer entrenador que ha estat més anys en l’handbol blaugrana és Josep Vilà, que va exercir el càrrec nou cursos, del 1970/71 al 1978/79. Si compleix el contracte, Pascual s’haurà estat 13 anys i mig al capdavant del cos tècnic barceloní.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)