Ciclisme

Wellens brilla i Froome perd temps en terres sicilianes

Ciclisme. El belga va confirmar les bones sensacions de l’inici de curs i va dominar el final costerut de la quarta etapa del Giro, mentre que el britànic va cedir 17 segons amb Dumoulin

Era un dels corredors que havien sembrat més expectatives camí del Giro i ahir, en la quarta etapa, Tim Wellens (Lotto) va confirmar el seu bon estat en ser el més ràpid en el final costerut a Caltagirone, presidit pels nervis que apareixien a cada revolt de la localitat siciliana i encara que algun ciclista va tastar l’asfalt, no hi va haver canvis a la general, que continua encapçalada per l’australià del BMC Rohan Dennis, si bé Chris Froome (Sky) va perdre temps.

El belga, que enguany ja havia transmès bones sensacions guanyant el Trofeu Serra de Tramuntana, la volta a Andalusia i la Fletxa Brabançonne, va tenir la confiança necessària per saber obrar amb diligència en un últim quilòmetre duríssim –amb reminiscència a clàssica– al 8,5% de desnivell mitjà i trams de fins al 13%. Va superar el canadenc Michael Woods (Cannondale) i l’italià Enrico Battaglin (LottoNL).

La jornada va estat marcada per una llarguíssima aventura de cinc corredors –Enrico Barbin (Bardiani), Marco Frapporti (Androni), Jacopo Mosca (Wilier), Maxim Belkov (Katuixa) i Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale) –que es van escapar en els primers quilòmetres i van arribar a gaudir de més de tres minuts d’avantatge. Belkov, Mosca i Fraporti van ser els últims supervivents i els van caçar a 13 quilòmetres de meta. A continuació Valerio Conti (Emirates) va prova sort i va resistir per davant en solitari fins a tres quilòmetres de l’arribada. Aleshores, els candidats a la victòria d’etapa van agafar el timó mentre que els favorits de la general van intentar esquivar els carrers sinuosos i estrets sicilians per no cedir temps als rivals, però al mateix temps no perdre totes les opcions a la victòria en una relliscada inoportuna. Fruit de la prudència i la bogeria final, Froome va cedir disset segons respecte al rival principal, el neerlandès Tom Dumoulin (Sunweb), i el té a gairebé un minut a la general. El britànic va explicar el desenllaç: “He perdut la posició a l’últim quilòmetre i no estava ben ubicat quan ha arribat la batalla final. Ha estat una etapa difícil i nerviosa, tot el dia pujant i baixant, però estic feliç de passar el dia sense més problemes. He perdut uns segons, però cada dia em trobo millor”. I el seu company d’equip, el sabadellenc David de la Cruz, va analitzar la situació: “Ha estat la primera etapa dura del Giro pel ritme i el terreny. Començar a Israel ha estat un inici especial i al mateix temps dur. Hem hagut de fer molts viatges i això segur que es notarà”. Avui es disputa la cinquena etapa, encara a Sicília, entre Agrigento i Santa Ninfa (153 km), amb un final costerut que condicionarà el desenllaç i omplirà el pilot de nervis.

4a etapa
1r T. Wellens (Lotto) 5:17.34
2n M. Woods (Cannondale) m.t.
3r E. Battaglin (LottoNL) m.t.
4t S. Yates (Mitchelton) m.t.
5è D. Formolo (Bora) m.t.
6è R. Kreuziger (Mitchelton) a 0:04
7è P. Konrad (Bora) m.t.
8è L.l. Sánchez (Astana) m.t.
9è D. Pozzovivo (Bahrain) m.t.
10è E. Chaves (Mitchelton) m.t.
115è D. de la Cruz (Sky) a 6:44
140è A. Pedrero (Movistar) a 8:05
General
1r R. Dennis (BMC) 14:23.08
2n T. Dumoulin (Sunweb) 0:01
3r S. Yates (Mitchelton) 0:17
4t T. Wellens (Lotto) 0:19
5è P. Bilbao (Astana) 0:25
6è M. Schachmann (Q. Step) 0:28
7è D. Pozzovivo (Bahrain) m.t.
8è T. Pinot (FDJ) 0:34
9è P. Konrad (Bora) 0:35
10è C. Betancur (Movistar) m.t.
20è C. Froome (Sky) 0:55
99è D. de la Cruz (Sky) 7:33
136è A. Pedrero (Movistar) 11:25
He perdut la posició a l’últim quilòmetre i no estava ben situat quan ha arribat la batalla final
C. Froome
ciclista sky
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)