Ciclisme

El Giro entra en erupció

Ciclisme. Els favorits tindran un primer test avui en els quinze quilòmetres d’ascens a l’Etna després que ahir Dennis (BMC) mantingués el lideratge i Battaglin (LottoNL) s’adjudiqués l’etapa

Avui, els aspirants a vestir el mallot rosa a Roma hauran de començar a mostrar les cartes amb què s’han inscrit en el Giro. Els quinze quilòmetres d’ascens fins a l’Observatori Astrofísic de l’Etna serviran per començar a descobrir l’estat físic dels candidats a la victòria final. Serà el colofó de la sisena etapa i de la trilogia siciliana en una jornada que començarà a Caltanissetta i tindrà una primera part sinuosa abans del final explosiu al volcà actiu més gran d’Europa i el sostre d’Itàlia, a part dels Alps. La duresa es concentrarà en els primers deu quilòmetres, amb trams de fins a un 15%. En total, hauran de superar un desnivell d’un miler de metres.

Un dels que esperen amb ànsia l’etapa és Rohan Dennis (BMC), que ahir va mantenir el lideratge en la cinquena etapa, que es va endur l’italià Enrico Battaglin (LottoNL). “Tinc moltes ganes de veure com respondré en la primera etapa amb final en alt”, va admetre l’australià.

Ahir, els nervis van tornar a fer tremolar el pilot en l’etapa entre Agrigent i Santa Ninfa (153 km). La tensió la va provocar una caiguda en els últims 13 quilòmetres que va dividir el gran grup en tres, encara que els favorits en van sortir indemnes, tret del colombià Miguel Ángel López (Astana), un dels corredors importants, que va perdre 43 segons per culpa d’una caiguda. L’estrès també el va originar la lluita per la victòria en el tram costerut final, en el qual Tim Wellens, vencedor de la quarta etapa, ho va tornar a intentar, però no es va poder desempallegar dels rivals, i Battaglin va vèncer amb autoritat.

Els altres protagonistes del dia van ser Ryan Mullen i Laurent Didier (Trek), Eugert Zhupa (Wilier) i Andrea Vendrame (Androni), que es van escapar aviat i van rodar al davant pràcticament tota l’etapa fins que el gran grup els va engolir.

Un agent, en estat crític

Un agent de seguretat del Giro va ser atropellat ahir per un cotxe poc abans de la sortida i es troba en estat crític. L’agent, que conduïa una moto, va ser atropellat per un vehicle que no va respectar un punt de control, el conductor del qual, un home de 60 anys, va ser arrestat.

5a etapa
1r. E. Battaglin (LottoNL) 4:06.33
2n. G. Viconti (Bahrain) m.t.
3r. J. Gonçalves (Katuixa) m.t.
4t. M. Schachmann (Q. Step) m.t.
5è. S. Yates (Mitchelton) m.t.
6è.T. Wellens (Lotto) m.t.
7è. F. Gavazzi (Androni) m.t.
8è. M. Lammertink (Katuixa) m.t.
9è. D. Pozzovivo (Bahrain) m.t.
10è. P. Konrad (Bora) m.t.
84è. D. de la Cruz (Sky) 2:59
146è. A. Pedrero (Movistar) 8:29
General
1r. R. Dennis (BMC) 4:06.33
2n. T. Dumoulin (Sunweb) 0:01
3r. S. Yates (Mitchelton) 0:17
4t. T. Wellens (Lotto) 0:19
5è. P. Bilbao (Astana) 0:25
6è.M. Schachmann (Q. Step) 0:28
7è. D. Pozzovivo (Bahrain) m.t.
8è. J. Gonçalves (Katuixa) 0:32
9è. T. Pinot (FDJ) 0:34
10è. P. Konrad (Bora) 0:35
18è. M. Woods (Cannondale) 0:53
19è. C. Froome (Sky) 0:55
23è. F. Aru (Emirates) 0:35
81è. D. de la Cruz (Sky) 10:32
146è. A. Pedrero (Movistar) 8:29
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)