Ciclisme

Un cap de setmana que no deixarà ningú indiferent

Ciclisme. Avui i demà el Giro viurà dos finals en altura que poden provocar els primers descarts entre els favorits. Ahir, Bennett va vèncer Viviani a l’esprint

El cap de setmana servirà per seleccionar una mica més la nòmina de candidats a la victòria final del Giro d’Itàlia, després que ahir els favorits gaudissin d’una jornada de calma relativa –mai n’hi ha de total quan les bicicletes roden– i l’irlandès Sam Bennett (Bora) derrotés l’italià Elia Viviani (Quick-Step) a l’esprint de Praia a Mare. No es definirà el vencedor, tot just avui es disputa la vuitena etapa, però sí que hi pot haver una mica de filtre en la classificació.

D’entrada, avui es disputa una altra etapa que servirà per comprovar les cames dels favorits. Es tracta del segon final en altura en un port d’entitat com el Montevergine di Mercogliano. No és una ascensió letal, però si que la seva llargada, disset quilòmetres, es pot convertir en un parany si algun equip mou peces. Això serà el pròleg d’una altra de les etapes senyalades amb vermell a les agendes dels candidats a la victòria final. Demà es viurà una jornada maratoniana (224 km) i amb uns últims cinquanta quilòmetres exigents, amb dues pujades pràcticament encadenades: al Calascio (15 quilòmetres, amb rampes del 10%) i el Gran Sasso d’Itàlia (26 quilòmetres amb un tram final dur).

Ahir, la jornada va estar marcada per una escapada llarguíssima amb tres corredors –Markel Irizar Aranburu (Trek), Maxim Belkov (Katuixa) i Davide Ballerini (Androni)– que van començar l’aventura poc després de la sortida a Pizzo i van gaudir d’un coixí de més de cinc minuts. Al final, però, van ser engolits pel gran grup en els últims quinze quilòmetres. A partir d’aquí es van produir diferents intents individuals, que tampoc van prosperar.

El vencedor es va resoldre a l’esprint i Bennett, que s’havia hagut de conformar amb dos tercers llocs els dies que Viviani havia guanyat, es va rescabalar derrotat l’italià amb solvència i sumant, als 27 anys, una de les victòries més importants de la seva carrera.

7a etapa
1r. S. Bennett (Bora) 3:45.27
2n. E. Viviani (Q. Step) m.t.
3r. N. Bonifazio (Bahrain) m.t.
4t. S. Modolo (Cannondale) m.t.
General
1r. S. Yates (Mitchelton) 26:31.30
2n. T. Dumoulin (Sunweb) a 0:16
3r. E. Chaves (Mitchelton) a 0:26
4t. D. Pozzovivo (Bahrain) a 0:43
5è. T. Pinot (FDJ) a 0:45
8è. C. Froome (Sky) a 1:10
101è. D. de la Cruz (Sky) a 32:39
149è. A. Pedrero (Movistar) a 45:45
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)