Setzè títol, vuitè consecutiu

Waterpolo. El Sabadell Astralpool, en una gran segona meitat, va golejar el Sant Andreu en el segon partit de la final de la divisió d’honor femenina, i torna a ser el campió

sant andreu 3 sabadell 12

CN SANT ANDREU:Elena Sánchez, Williams, Guiralt, Morell, Ariño, Jackovich, Sleeking (1), Dalmases, Crespi (2) i Aznar.CN SABADELL ASTRALPOOL:Ester, Mati Ortíz, Anni Espar (1), Bea Ortíz (1), Gisela Farré, Leitón, Cordobés, Maica Garcia (1), Peña (1), Neushul (3), Domènech (2), Forca (3) i Ainara Farré.PARCIALS:1-2, 2-3, 0-3 i 0-4.ÀRBITRES:Gómez i Baños.

El Sabadell Astralpool no va donar cap possibilitat al Sant Andreu i a la primera oportunitat va aconseguir el títol de lliga en guanyar el segon partit de la final a la piscina barcelonina per una clara golejada. El conjunt vallesà va assolir el seu setzè títol de la màxima categoria femenina i el vuitè de manera consecutiva. En el primer partit de la final el Sabadell va guanyar a la seva piscina per un clar 13-7, i en el segon, en piscina contrària, encara va reafirmar més el seu domini i el resultat va ser molt més clar, 3-12.

El Sant Andreu volia aprofitar el fet de jugar a la seva piscina i davant el seu públic per intentar inquietar el Sabadell. En els dos primers quarts ho va aconseguir: es va mantenir amb un resultat ajustat i va arribar al descans amb un 3-5 en contra. La segona meitat, però, va ser clarament del conjunt vallesà, que ja no va deixar que les locals marquessin cap més gol, i comptant l’últim que elles van marcar en el segon període van fer un parcial de 0-8 que les va portar a la victòria.

La nord-americana Kiley Neushul va ser el referent en atac del Sabadell en la primera meitat i va marcar tres dels quatre primers gols del seu equip. Va capgirar el resultat després del gol inicial de les locals i va donar el primer avantatge de dos gols a les vallesanes. En la segona meitat va ser Judit Forca la que la va substituir en l’encert golejador i amb els seus tres gols va ajudar a incrementar la diferència. Després dels dos primers períodes en que el Sabadell només va aconseguir un gol d’avantatge en cada un, en el tercer i quart va imposar la seva gran defensa i va deixar sense marcar les locals. El Sant Andreu no va saber com superar la defensa d’una jugadora sota els pals, com una segona portera, que va fer el conjunt visitant en la segona meitat. Ni amb xuts des de lluny, ni intentant acostar-se a la porteria va poder batre Laura Ester en tota la segona meitat.

MÉS AJUSTAT

El Sant Andreu va plantar cara al Sabadell en la primera meitat; en el descans, 3-5