Ciclisme

Un convidat inesperat

Ciclisme. El líder dels joves, Carapaz (Movistar), deixa enrere tots els favorits i dona a l’Equador la primera victòria d’etapa en una gran volta

El jove escalador del Movistar Richard Carapaz (24 anys) va fer història ahir en la vuitena etapa del Giro en convertir-se en el primer ciclista del seu país que guanya una etapa en la cursa italiana i en qualsevol de les grans voltes de tres setmanes. Carapaz va atacar amb força en els dos últims quilòmetres del coll de Montevergine di Mercogliano, just quan els favorits s’estaven vigilant els uns als altres. El líder de la classificació dels joves va avançar com una moto l’últim supervivent de l’escapada del dia, l’holandès Koen Bouwman (Lotto NL-Jumbo) i va resistir l’empenta final de Davide Formolo (Bora) i Thibaut Pinot (FdJ).

Tot i que en la línia d’arribada hi havia sucoses bonificacions els favorits pràcticament no es van moure. El temps, amb una pluja incessant, no hi va ajudar. De fet, Chris Froome (Sky) va relliscar en plena pujada i va haver de remuntar posicions després d’un ensurt important. Posteriorment va ordenar al sabadellenc David de la Cruz que controlés el ritme del pilot principal per evitar mals majors. Ni el líder, Simon Yates (Mitchelton), que es va mostrar imperial a l’Etna, ni el vencedor del 2017, Tom Dumoulin (Sunweb) van fer cap gest que indiqués que tenien ganes de gresca. L’equip de Yates, això, va treballar tota la jornada de manera incansable per deixar els escapats sense pràcticament cap possibilitat en la pujada final. L’únic beneficiat en la general va ser, doncs, Carapaz, que gràcies sobretot a la bonificació va avançar tres llocs i ara és vuitè a a 1:06 de Yates, que probablement i veient el mal temps va decidir esperar a demostrar el seu vertader potencial en l’etapa d’avui als Apenins, molt més dura, sobretot l’arribada al Gran Sasso d’Itàlia (2.135 m), una pujada de gairebé trenta quilòmetres que inclou el port de Calascio.

Hi ha moltes incògnites encara per resoldre, sobretot l’estat de forma real de Froome i més si ha de competir en males condicions de temps.

8a etapa
1r. R. Carapaz (Movistar) 5h11:35
2n. D. Formolo (Bora) a 0:07
3r. T. Pinot (FDJ) m.t.
4t. E. Bataglin (LottoNL) m.t.
5è. S. Yates (Mitchelton-Scott) m.t.
General
1r. S. Yates (Mitchelton) 31h43:12
2n. T. Dumoulin (Sunweb) a 0:16
3r. J.E. Chaves (Mitchelton) a 0:26
4t. T. Pinot (FDJ) a 0:41
5è. D. Pozzovivo (Bahrain) a 0:43
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)