Ciclisme

Froome fluixeja mentre que el Mitchelton s’enlaira

Ciclisme. El britànic cedeix un minut en els últims dos quilòmetres i en perd dos i mig respecte a Yates, que s’adjudica l’etapa i reforça el lideratge; Chaves se situa segon en la general

Després de dues caigudes a la carretera en les primeres etapes del Giro, ahir Chris Froome (Sky) va confirmar les males vibracions desplomant-se a la general en la novena etapa. El britànic es va encallar en els dos últims quilòmetres, durant l’ascens al Gran Sasso d’Italia, va cedir més d’un minut i afronta la segona part de la cursa italiana amb un contratemps de dos minuts i mig.

Per contra, la jornada va servir per confirmar les possibilitats del jove de 25 anys Simon Yates (Mitchelton). El de Manchester va resistir amb comoditat els moviments dels escaladors més en forma durant l’ascens final a la muntanya dels Apenins, de més de dos mil metres, i els va superar poc abans de creuar la línia de meta per adjudicar-se la tercera victòria de la temporada i reforçar la posició al capdavant de la general.

Malgrat els més de trenta quilòmetres d’ascensió de l’etapa entre Pesco Sannita i Gran Sasso d’Italia, els focs d’artifici es van produir al final, a tres quilòmetres de meta, quan el pilot havia engolit l’últim supervivent de l’escapada de la jornada, Fausto Masnada (Androni), i simplement l’integraven els primers de la general. El sard Fabio Aru (Emirates) va ser el primer de cedir terreny quan l’italià del Bardiani Giulio Ciccone va firmar els primers atacs, replicats per Thibaut Pinot (FDJ) i Domenico Pozzovivo (Bahrain). Froome no va trigar a perdre contacte amb les primeres posicions i poc després es va despenjar, fet que confirmava les males sensacions. Al final, només cinc corredors van quedar en disposició d’adjudicar-se l’etapa i Yates va tacar en el moment just i amb l’energia suficient perquè cap dels quatre acompanyants li discutís la victòria d’etapa.

El neerlandès Tom Dumoulin (Sunweb) va rodar amb els escaladors fins als últims metres i va acabar perdent dotze segons i el segon lloc. Ara, el vigent campió del Giro és tercer a 38 segons de Yates i, si bé manté aspiracions de victòria, sap que el britànic i seu company al Mitchelton, el colombià Chaves, que es va situar segon, el faran patir de valent.

Avui el pilot afronta la segona jornada de descans i demà torna a la feina amb una etapa de 239 quilòmetres, la més llarga.

LA FRASE

Els meus corredors volen guanyar i no es rendiran. Froome no es dona per vençut i seguirà lluitant
Nicolas Portal
director de l’sky
9a etapa
1r. S. Yates (Mitchelton) 5:54.13
2n. T. Pinot (FDJ) m.t.
3r. E. Chaves (Mitchelton) m.t.
4t. D. Pozzovivo (Bahrain) a 0:04
5è. R. Carapaz (Movistar) m.t.
6è. D. Formolo (Bora) a 0:10
8è. T. Dumoulin (Sunweb) m.t.
23è. C. Froome (Sky) a 1:07
54è. D. de la Cruz (Sky) a 8:32
61è. A. Pedrero (Movistar) a 11:20
General
1r. S. Yates (Mitchelton) 37:37.15
2n. E. Chaves (MItchelton) a 0:32
3r. T. Dumoulin (Sunweb) a 0:38
11è. C. Froome (Sky) a 2:27
71è. D. de la Cruz (Sky) a 43:30
108è. A. Pedrero (Movistar) a 1h14:29
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)