Ciclisme

El calvari de Chaves al Giro

Ciclisme. El colombià del Mitchelton ocupava el segon lloc i era un dels favorits per a la victòria, però ahir va creuar la meta 25 minuts després de l’eslovè Mohoric. Yates va mantenir el lideratge

Les jornades de descans poden comportar reaccions inesperades en els cossos dels corredors i ahir ho va experimentar el colombià Esteban Chaves (Mitchelton). El seu ensorrament va ser la sorpresa més significativa de la desena etapa del Giro, que va guanyar el jove eslovè Matej Mohoric (Bahrain) i que es va disputar entre Penne i Gualdo Tadino –239 quilòmetres–, la més maratoniana d’aquesta edició. El colombià, vencedor de la sisena etapa a l’Etna i segon a 32 segons del seu company d’equip Simon Yates, va perdre 25 minuts.

A Chaves, de 28 anys i segon classificat en el Giro del 2016 i tercer en la Vuelta del mateix any, se’l veia amb possibilitats de fer una bona cursa. Ahir, però, en el primer port de la jornada es va quedar enrere, sense forces, i no va poder tornar a connectar amb el gran grup, en el qual l’Sky va imprimir un ritme elevat. No va servir de res que el Mitchelton sacrifiqués corredors importants i deixés el líder desprotegit per intentar reparar el contratemps. Ara caldrà veure si el colombià es rescabala dels problemes físics que va tenir i es pot convertir en un gregari de luxe per a Yates amb vista a defensar el primer lloc. “No sé què m’ha passat. No tenia força i no podia rodar amb els millors en el primer port. He intentat connectar, però ha estat impossible. El nostre objectiu com a equip no canvia. Vam començar amb la idea de guanyar i continuarem així”, va reconèixer Chaves al final.

Més enllà d’aquest incident, no hi va haver novetats entre els favorits. El neerlandès Tom Dumoulin (Sunweb) va viure un moment de pànic quan se li va punxar una roda en els últims quilòmetres, però finalment no va passar d’un ensurt i va poder connectar amb el pilot.

La joventut al poder

El principal protagonista de la jornada va ser l’eslovè Mohoric. Va ser un dels integrants de l’escapada inicial de 17 corredors –amb corredors importants com Tony Martin (Katuixa), que va provar sort amb un dels seus atacs llunyans, encara que no va fructificar–, va sobreviure i al final li van quedar forces per completar un últim atac i derrotar a la línia de meta el jove alemany de l’AG2R Nico Denz. Els tres últims vencedors d’etapa del Giro destaquen per la seva joventut: Richard Carapaz, del Movistar i de 24 anys; Yates, de 25, i Mohoric, de 23. Avui, 156 km entre Assís i Osimo.

ELS PROTAGONISTES

Ha estat l’etapa més dura fins ara. Quan hem vist corredors patir, hem augmentat el ritme i estem contents
10è. J. Gonçalves (Katuixa) m.t.
No tenia força i no podia rodar amb els millors en el primer port. He intentat connectar, però ha estat impossible