Ciclisme

Bennet repeteix victòria en el Giro

Ciclisme. El corredor irlandès ha guanyat al circuit d’Imola amb un moviment demolidor en els últims metres. L’anglès Yates (Mitchelton) s’ha mantingut primer

L’irlandès Sam Bennett (Bora) s’ha endut la dotzena etapa del Giro amb final al circuit d’Imola amb absoluta superioritat. A 400 metres ha deixat enrere tots els candidats a disputar l’esprint amb un moviment demolidor i ha creuat la meta en solitari. És la segona victòria de Bennett al Giro 2018. La jornada, de més de 200 quilòmetres i condicionada per la pluja, només ha castigat una mica més les cames del corredors, però no ha comportat canvis a la classificació general que continua encapçalada per l’anglès Simon Yates (Mitchelton). El neerlandès Tom Dumoulin (Sunweb) ocupa la segona posició a 47 segons.

Aquesta és la segona vegada que el Giro acaba al circuit italià. La primera vegada va ser el 2015 i el vencedor va ser el rus del Katuixa Ilnur Zakarin que va creuar la meta en solitari.

Els italians Marco Frapporti (Androni), Mirco Maestri i Manuel Senni (Bardiani), Jacopo Mosca (Triestina) i l’albanès Eugert Zhupa (Triestina) han estat els protagonistes de l’aventura del dia. S’han escapat poc després de la sortida a Osimo i han rodat per davant fins al primer pas pel circuit italià. A vint quilòmetres de meta, el belga Tim Wellens (Lotto) s’ha escapat del pilot per intentar sorprendre, però també ha estat engolit a Imola.

A deu quilòmetres per la meta i en ple ascens als Tre Monti, un port de quarta categoria i que s’havia de pujar entre els dos passos pel circuit, els atacs s’han succeït i han anat aprimant el gran grup i eliminant candidats a la victòria. El moviment més seriós l’ha firmat el corredor italià Diego Ulissi (Emirates) a vuit de meta. El colombià del Movistar Carlos Betancur s’hi ha afegit i poc després Matej Mohoric (Emirates). Però finalment han estat neutralitzats en els últims metres.

Demà, un dia abans de l’esperat i temut final al Zoncolan, els corredors tornaran a gaudir d’una jornada plana amb un final propici pels velocistes si no ho evita el Montello, un port de quarta categoria situat a vint quilòmetres de meta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)