Waterpolo

Español s’ofereix a Martín

Waterpolo. L’atacant, de 32 anys, s’afegirà a l’expedició de l’Atlètic Barceloneta per a la final a vuit de Gènova si el tècnic el convoca, després d’una temporada entrenant-se a la Xina

Albert Español (32 anys), un dels jugadors catalans de referència la darrera dècada, s’ha reintegrat a la plantilla de l’Atlètic Barceloneta just a temps per jugar la final a vuit de Gènova, que comença demà, després d’entrenar-se amb la selecció de la Xina tota la temporada amb un contracte inèdit per un jugador del seu nivell. “Si jugaré a Gènova no depèn de mi, sinó de l’entrenador (Chus Martín), però hi estaré per si em necessiten”, ha explicat Espanyol al web oficial de l’europeu Barcelona 2018, un campionat que també aspira a jugar malgrat la seva situació “especial”.

A la Xina Espanyol s’ha entrenat a les ordres de l’entrenador Petar Porovic, l’home que va portar Montenegro a ser campiona d’Europa el 2008. “Ha estat una experiència fructífera i enriquidora i he après molt amb Porovic”, assenyala el jugador. “Per mi –hi afegeix– ha estat molt bo sortir fora i provar altres coses després d’haver jugat a Itàlia i Grècia. Hi ha gent que es planteja marxar del país pensant que és una cosa negativa haver-se de guanyar la vida lluny de casa. Jo penso al revés. A banda de les perspectives esportives i econòmiques, que solen ser millors, també tinc en compte que és enriquidor conèixer altres països i altres cultures.”

Un cop ha acabat el contracte amb la federació xinesa, el jugador ha de decidir com encara la temporada vinent després dels desafiaments de la final a vuit i de l’europeu de Barcelona. “No tinc res decidir i tornar a la Xina és una opció més”, assenyala el jugador barceloní, que ja va aixecar la lliga de campions el 2014 a Barcelona en la històrica final contra el Radnicki serbi. De fet, aleshores Español va ser nomenat el jugador més valuós del partit. Serà difícil que a Gènova tingui un protagonisme rellevant perquè la plantilla del Barceloneta és àmplia i amb jugadors en plena forma, però pocs, més enllà de Felipe Perrone i López Pinedo, poden presumir de tenir la seva experiència en duels com aquests.

PROTAGONISTA

Si jugaré a Gènova no depèn de mi sinó de l’entrenador, però vull ser-hi per si l’equip em necessita en algun moment
Marxar del país no ho veig com una cosa negativa, ha estat una experiència fructífera i enriquidora
Albert Espanyol
JUGADOR ATLÈTIC BARCELONETA

Els cinc supervivents del 2014

L’Atlètic Barceloneta afrontarà la final a vuit amb cinc dels jugadors que van ser campions a Barcelona el 2014. A banda d’Espanyol, que podria tenir poc protagonisme, hi ha el porter López Pinedo; l’organitzador del joc d’atac, Felipe Perrone, i els atacants Alberto Munarriz i Fran Fernández.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)