Waterpolo

Comença el compte enrere per la cita a les Picornell

Waterpolo. Espanya treballa al CAR amb l’Europeu de Barcelona al cap i la Super Final de la lliga mundial i els Jocs Mediterranis com a preparació

La selecció espanyola dirigida pel barceloní David Martín i amb la meitat dels jugadors catalans i la resta en plantilles de clubs del país ha començat aquesta setmana a preparar un estiu intens que culminarà amb l’Europeu de Barcelona (14-28 de juliol).

La Super Final de la lliga mundial de Budapest serà la primera cita d’Espanya (18-23 de juny). Els de Martín competiran en el grup B juntament amb Croàcia, els Estats Units i Kazakhstan. El grup A el composen Hongria, Japó, Montenegro i Austràlia. Sèrbia, vencedora d’onze de les setze edicions, serà la gran absent. Espanya ha disputat i perdut la final en tres ocasions i repetir l’accés al duel pel títol seria un bon senyal i una injecció de confiança. Per preparar la lliga mundial, Martín treballa amb disset jugadors, deu dels quals van començar a treballar dilluns: Alberto Barroso (Sant Andreu), Sergi Cabanas (Sabadell), Miguel del Toro i Marc Minguell (Mediterrani), Edu Lorrio (Barcelona) i Bernat Sanahuja i Agustí Pericas (Terrassa). Avui s’incorporaran els deu restants, els jugadors de l’Atlètic Barceloneta que van disputar la Final a 8 de la lliga de campions: Alejandro Bustos, Albert Español, Fran Fernández, Álvaro Granados, Marc Larumbe, Miki Linares, Dani López Pinedo, Blai Mallarach, Alberto Munarriz i Roger Tahull.

La següent cita serà a Tarragona en el marc dels Jocs Mediterranis (del 27 de juny a l’1 de juliol). La selecció espanyola s’enfrontarà a Turquia, Grècia i Itàlia i intentarà acabar primera del grup B i disputar la final. Al grup A hi competiran França, Montenegro, Portugal i Sèrbia. Espanya ha disputat les quatre últimes finals dels Jocs Mediterranis. En les dues anteriors, a Mersin i a Pescara, es va penjar la medalla de plata després de perdre contra Sèrbia i Croàcia, respectivament; i abans havia guanyat l’or a Almeria (2005) i Tunísia (2001) en vèncer Itàlia.

Les dues competicions internacionals, a més d’altres enfrontaments amistosos, serviran de preparació per la cita més esperada de l’estiu: el campionat d’Europa que es jugarà a les piscines emblemàtiques Bernat Picornell. Un escenari llegendari pel waterpolo estatal i en el qual esperen tornar a escriure un capítol inoblidable. La medalla de plata a l’Europeu d’Atenes del 1991 és l’actuació més destacada del combinat espanyol en aquesta competició. També s’ha penjat el bronze tres vegades: 1983, 1993 i 2006.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)