Natació

Koseki i Baker posen la llum

Natació. El japonès i la nord-americana van obtenir dos rècords del circuit Mare Nostrum el primer dia del Ciutat de Barcelona; Vall es va penjar la plata, i nou rècord d’Espanya per a Muñoz

Els dos rècords del circuit Mare Nostrum van ser un dels pòsits més destacats de la jornada inicial del Torneig Internacional Ciutat de Barcelona de Natació organitzat pel Sant Andreu i en la qual també van tenir un protagonisme especial les nedadores andreuenques Jessica Vall i Lidón Muñoz i la canadenca Taylor Ruck, vencedora dels 50 i 200 lliure.

La nedadora dels Estats Units Kathleen Baker, subcampiona olímpica i del món, va oferir una de les actuacions estel·lars en els 100 esquena (58.77) que li va servir per establir una nova marca del circuit Mare Nostrum, que a banda de la cita barcelonina engloba la de Canet del Rosselló i Mònaco. A la final va derrotar l’actual campiona olímpica, Hosszú, que va tenir un paper testimonial en aquesta final amb l’última posició (1:08.59), ja que feia menys de deu minuts havia invertit tots els esforços per imposar-se en la final dels 400 estils. L’hongaresa encara va disputar una final més, la dels 200 lliure, en la qual tampoc va poder lluitar per la victòria i va ser setena (2:04.39), massa lluny de la canadenca Ruck (1:56.06).

Menys de cinc minuts després que el locutor de la competició, Sergi Massó, anunciés el rècord de Baker, en va cantar un altre. En aquest cas el del japonès Yasushiro Koseki en els 100 braça (59.01). El subcampió del món a Budapest va superar el rus Anton Chupkov (59.92), campió mundial i bronze olímpic i va millorar l’anterior plusmarca del circuit que havia registrat el britànic Adam Peaty (59.07) a Barcelona el 2016.

Un altre dels moments àlgids de la tarda va ser la victòria de la campiona russa Yuliya Efimova en l a final dels 50 braça, on va ser l’única a nedar per sota dels 31 segons, tot i això no va baixar dels 30 tal com havia fet a Canet.

Muñoz i Vall, ídols locals

Amb tot, els aplaudiments més sonors se’ls van emportar les andreuenques Jessica Vall i Lidón Muñoz. La primera es va penjar la plata en els 200 braça després d’un esprint final vibrant en una cursa en la qual Marina Garcia (Sabadell) va ser quarta, i la segona va registrar un nou rècord d’Espanya en millorar la marca dels 50 lliure per una centèsima i deixar-lo en 25.20. Avui es disputa la segona i última jornada del torneig.