Futbol sala

El Barça força el cinquè duel de la final amb èpica i penals

Futbol sala. Dyego, quan faltaven set dècimes, va forçar la pròrroga quan l’Inter ja celebrava el títol de lliga i el mateix ala brasiler va donar el segon triomf de la sèrie des del punt fatídic

BARÇA 3 (3) INTER 3 (1)

FC BARCELONA LASSA:Paco Sedano, Aicardo, Dyego, Sergio Lozano i Esquerdinha –cinc inicial–, João Batista, Adolfo, Rivillos, Joselito, Roger i Leo Santana.MOVISTAR INTER:Jesús Herrero, Carlos Ortiz, Ricardinho, Pola i Humberto –cinc inicial–, Gadeia, Taffy, Elisandro, Borja, Daniel, Bebe i Rafael Rato.GOLS:0-1 (4’) Gadeia. 1-1 (18’) Dyego. 2-1 (35’) Sergio Lozano. 2-2 (38’) Gadeia. 2-3 (40’) Rafael Rato. 3-3 (40’) Dyego.ÀRBITRE:Rodrigo i Sánchez.PÚBLIC:5.132 persones al Palau Blaugrana.

El Barça va forçar el cinquè partit de final de la lliga ahir amb un triomf banyat d’èpica al Palau. Rafael Rato, sempre polèmic, va estendre la seva samarreta al parquet per celebrar de manera provocadora el 2-3 visitant, una diana que, quan faltaven nou segons, semblava definitiva. La banqueta del Movistar Inter ja celebrava la cinquena consecutiva després d’un quart assalt en què el Barça no havia merescut un desenllaç així.

Aleshores, però, els astres es van alinear. Dyego, que havia fet un partit estratosfèric, va omplir-se de responsabilitat, va agafar la pilota al perfil esquerre, va encarar el seu defensor i, quan només li quedaven set dècimes de vida a la temporada, va engaltar una canonada que va suposar l’empat a tres. “No sabia si fer-li un petó o donar-li un cop de puny”, va dir Sergio Lozano eufòric. I llavors, els penals van somriure al Barça. Van fer justícia. El mateix Dyego va anotar el tercer i definitiu llançament, mentre que Carlos Ortiz, que va ser el botxí blaugrana en el primer assalt, va estavellar el seu xut a la fusta. Sota l’atenta mirada d’un Paco Sedano que ahir es va poder acomiadar del Palau de la millor manera possible. “És el partit més emocionant de la meva vida. Ni m’ho crec. Si em donessin un full en blanc per escriure el meu final, l’escriuria així”, va dir el capità del Barça, després del partit. El porter es va acomiadar ahir de la seva afició després d’onze temporades com a blaugrana i encara tindrà l’oportunitat, dimarts a Madrid, d’alçar la seva darrera lliga com a professional. El Palau, que ahir va estar magnífic una vegada més, va corejar el seu nom diverses vegades quan el Barça ja havia fet la feina i el segon triomf ja era al sarró.

Abans, l’Inter s’havia avançat mitjançant Gadeia. El brasiler va obrir la llauna en una jugada de pissarra. El gol va treure la son de les orelles a un Barça que, sense Ferrão –encara convalescent de la trompada que el va deixar inconscient el tercer partit–,va ser millor, va generar ocasions i, fins i tot, va fallar un doble penal. Els madrilenys, però, van estavellar dues pilotes a la fusta. Dyego, aprofitant una assistència genial de Rivillos, va fer l’empat abans del descans, un premi guanyat a pols.

Desenllaç boig

En la segona part, Sergio Lozano, determinant durant tota la sèrie, va fer el 2-1. Però, quan semblava que el Barça tenia controlat el quart assalt, les coses es van girar. L’Inter va saber lluitar, i amb una mica de fortuna en el gol de l’empat i fent ús de potència en el 2-3 de Rafael va capgirar el duel quan falten nou segons. Massa premi per a un Inter que, quan ja celebrava la seva quarta lliga quan faltaven nou segons, va veure com l’èpica del gol de Dyego i els penals forçaven el cinquè i definitiu partit de la final.

LES FRASES DELS CAPITANS

Aquest equip ha decidit que vol guanyar la lliga i està en el camí correcte per fer-ho
Andreu Plaza
entrenador del barça lassa
Si em donessin un full en blanc per escriure el meu final seria així. Ha estat espectacular