Ciclisme

“Pot passar de tot”

Ciclisme. Francesc Zurita correrà amb el Rías Baixas l’estatal de carretera, a Castelló, “amb ganes de gaudir”

Francesc Zurita (Blanes, 1992) disputa aquest cap de setmana a Castelló el campionat estatal de carretera, la competició que el 2015 el va acabar d’empènyer al salt d’amateur a professional amb el seu subcampionat elit i cinquè absolut, darrere de Valverde, Barbero, Jesús Herrada i Carlos Jiménez. L’any següent, el blanenc passava a la categoria continental, a Àustria, després de cinc temporades col·leccionant triomfs en l’àmbit estatal. “Surto amb la mentalitat de gaudir i estar a l’expectativa. Poden passar mil coses. Surto amb la tranquil·litat que l’estat de forma el tinc, i el que faré és anar a veure com cauen els cops”, deia ahir Zurita amb referència a la cursa d’aquest diumenge, amb 215 km i un perfil amb 3.000 metres de desnivell acumulat amb final a Benicàssim. “Amb Alejandro Valverde, Landa... Serà veure com plantegen la seva estratègia. És un recorregut dur, pugem tres cops el Desert de les Palmes, que és un port que el 2011 ja es va seleccionar bastant. El fem tres cops, però és que abans haurem fet un altre port i el terreny és bastant de puja i baixa, ja que hi arribem amb 1.300 metres de desnivell acumulat: es farà dur, segur”, exposava.

“He estat molt regular tota la temporada. Sí que m’ha faltat rematar en algunes ocasions, però sempre estic entre els cinc o deu primers i d’allà no baixo”, va dir el blanenc sobre la seva temporada al Rías Baixas, el conjunt amb el qual va tornar al nivell amateur després de no renovar amb el Team Vorarlberg austríac i que les ofertes que va rebre per continuar a l’estranger no acabessin de fer-li el pes. “Físicament em trobo bé, estic bé de forma i en el campionat d’Espanya mai es pot saber com pot anar: si ha de sortir bé, hi sortirà. I si no, ho hauré fet tan bé com hauré pogut”, afirmava respecte a la cita de demà passat, en què compartirà cursa amb els professionals UCI. “Per a mi sí que és secundari. Jo al final el que vull és sumar victòries i és el que m’està faltant. Estic allà entre els primers però m’ha faltat rematar. Són curses en què s’arriba amb escapades, el pilot és força descontrolat i costa. Però no és cap excusa perquè per a tothom és igual i, al final, sempre soc allà”, va dir quant al primer lloc en la general de la copa gallega, que conserva després de ser quart en la darrera prova, que va guanyar el seu company de files Eddie van Heerden.

En la categoria sub-23 i amb la selecció catalana, formada per onze corredors, Joel Nicolau, que aquest any corre amb el filial del Caja Rural, disputa la cursa en línia de la seva categoria; demà amb 161,5 km entre Oropesa del Mar i Culla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)