Esquí

L'aranès May Peus opta a la reelecció a la presidència RFEDI

Ho farà amb l'aval de 4 anys de gestió amb millores en els àmbits esportiu, econòmic i institucional

El que ha estat president de la RFEDI des del 20 de setembre de 2014 fins aquest mes de juny, May Peus España, opta a la reelecció després de quatre intensos anys en què s'ha aconseguit reposicionar a la Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern (RFEDI ) tant des del punt de vista esportiu (amb medalles mundialistes i olímpiques per a Espanya) econòmic (devolució del deute heretada i augment recursos propis) i institucional (revalorització de la institució davant la FIS, CSD, COE, ADESP i ATUDEM).

"Aquest magnífic cicle olímpic que s'acaba mai hagués estat possible sense un gran equip al darrere" és la frase més repetida pel candidat a la presidència RFEDI després de passar els quatre últims anys al capdavant del màxim organisme dels esports de neu a l'Estat espanyol.

Els reptes en el ja llunyà 2014 semblaven gegantins i, de fet, així eren, ja que el nou equip es va haver de fer càrrec d'una RFEDI amb alt deute, equips esportius sense planificació i amb pocs membres i una influència institucional fluixa.

Per esmenar la situació el president va confeccionar un equip ampli, format per professionals i molts voluntaris motivats per millorar la situació dels esports d'hivern. Els primers passos van ser posar ordre a la situació econòmica per complir amb el pla de viabilitat imposat pel Consell Superior d'Esports (CSD) anys abans per al control de l'excessiu endeutament dels antics gestors.

El segon gran pas va ser la confecció del Pla Estratègic dels Esports de Neu amb una vigència entre 2016 a 2022. Aquest document, que es pot consultar en aquest enllaç desenvolupa el programa electoral presentat en 2014 i que segueix sent vigent en aquest 2018.

En quatre anys la federació ha reduït el seu deute un més d'un 60%, s'ha millorat en la situació esportiva i competitiva i s'ha reposicionat la institució.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)