Tennis taula

Gàlia Dvorak sua el bronze

Tennis de taula. La mataronina remunta dos jocs en contra i derrota amb ofici i buscant canvis de ritme la sèrbia Lupulesku per un ajustat 4-3

La catalana Gàlia Dvorak (CN Mataró) va celebrar ahir amb èmfasi una literalment suada medalla de bronze al Joana Ballart de Valls en una jornada de temperatura infernal i xafogor. La maresmenca, de 30 anys, que ocupa la 87a posició del rànquing mundial, va fer valer la seva teòrica superioritat contra la joventut –18 anys–de la sèrbia Izabela Lupulesku (148a del món), però va tenir una feinada per plasmar-la per 4-3 després de remuntar un amenaçador 0-2: 6-11. 7-11, 11-6, 11-7, 11-9, 4-11 i 11-7. En el setè i definitiu joc, la balcànica, que va perdre seguretat a mesura que avançava el partit després d’un començament demolidor, sobretot amb el seu revés, es va avançar per 0-3. La catalana, però, va serrar les dents i va trobar la fórmula. Tot i no sentir-se gaire satisfeta pel nivell de joc desplegat, Dvorak se’n va sortir prou bé en una jornada maratoniana en què va disputar 21sets.

Dvorak es va plantar a les semifinals superant de bon matí la grega Aikaterini Toliou per 4-3 (11-7. 13-11, 9-11, 7-11, 1-11, 11-7 i 12-10) en un partit dramàtic que li va obrir el ventall de les medalles. En les semifinals, però, va perdre per 4-3 (11-4, 11-4, 11-13, 8-11, 9-11, 11-6 i 11-4) contra la jugadora de Montenegro d’origen asiàtic Xiaoxin Yang en un altre partit de màxima tensió i exigència que li va barrar el pas a la final. La catalana va fer una bona remuntada adjudicant-se tres jocs consecutius després d’haver perdut els dos primers però no va poder rematar la feina. L’or el va conquerir l’egípcia Dina Meshrek, superior a Yang (4-1).

En la categoria masculina, la medalla d’or se la va endur sense titubejos l’eslovè Darko Jorkic, que es va desfer del palista gadità Jesús Cantero amb claredat (4-0).

Un francès desqualificat

El bronze se’l va penjar el turc Ibrahim Gunduz per 4-0 sense jugar per la desqualificació del francès Alexandre François Robinot. Guanyava per 3-0 la semifinal contra Cantero i va perdre 4-3, amb un 19-17 final. Va pagar la seva ofuscació amb una tanca. La delegació francesa, molesta, considerava ahir de retirar-se per equips.

Ella em guanyava punts amb força i jo l’enganyava. No jugo bé. Estic una mica fluixa físicament, però de cap em sento prou forta
Nom
càrrec
Mai hi havia jugat, però sabia que tenia un esquema de joc que em costaria. No sabia com restar-li els serveis però m’hi he acostumat
Nom
càrrec

Segona medalla en els jocs

Gàlia Dvorak afronta a Valls la seva quarta participació en uns Jocs Mediterranis, que aviat és dit. El 2005 a Almeria va ser quarta en dobles fent parella amb Sara Ramírez: “No me’n recordo, era molt petita.” El 2009 a Pescara va guanyar el bronze per equips, un metall que s’afegia a una llarga tradició d’esportistes mataronins que han pujat al podi. Avui jugarà per equips al costat de Maria Xiao. El seu primer rival en el grup B serà Grècia (9 h) i al migdia (13 h) s’enfrontaran a Algèria. L’objectiu és obtenir una de les dues places de quarts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)