Handbol

Més lliga de campions que mai

Handbol. El Barça Lassa, guanyador el 2015, queda enquadrat en un grup duríssim amb els tres últims vencedors de la final a quatre de Colònia: el Kielce, el Vardar i el Montpeller

La fase de grups de la lliga de campions d’handbol farà honor més que mai al seu nom, ja que aplegarà els quatre últims vencedors de la final a quatre de Colònia: el Barça Lassa (2015), el Kielce (2016), el Vardar (2017) i el Montpeller (2018). Completen el grup el Rhein-Neckar Löwen alemany, que ja va coincidir amb els blaugrana en l’última edició, el Veszprém hongarès, el Kristianstad suec i el Meixkov Brest bielorús. Com en les últimes temporades, el primer de grup accedirà directament als quarts de final, i del segon al sisè es jugaran els vuitens de final.

Teòricament, el grup B no resultarà tan exigent, tot i la presència del París Saint-Germain, amb la incorporació de Viran Morros, i del Flensburg, els campions de la lliga francesa i alemanya, respectivament. Els seus rivals seran el Nantes de Valero Rivera i David Balaguer, finalista de l’última edició, el Pick Szeged hongarès, l’Skjern danès, el Zagreb croat, el Zaporíjia ucraïnès i el Celje eslovè. Respecte a altres edicions, destaca l’absència del Kiel, que ha quedat fora de la màxima categoria continental. La baixa del triple campió continental evidencia el menor pes dels equips de la Bundesliga en contrast amb la lliga francesa, que tindrà tres representants en els dos grups més importants de la competició.

Grans duels a la vista

Des de l’òptica blaugrana, un dels duels més interessants de la fase de grups és el que els enfrontarà al Montpeller, el vigent campió i el seu botxí en els vuitens de final de l’última edició. També suposarà la tornada del pivot de Banyuls de la Marenda Ludovic Fàbregas, un dels fitxatges estel·lars de l’equip català, al seu club d’origen. També s’haurà de veure quin és el potencial del nou Vardar, amb la marxa de Raúl González –nou tècnic del PSG– i d’alguns dels seus jugadors més experimentats com ara Arpad Sterbik (Veszprém) i Joan Cañellas (Pick Szeged). L’altre partit entre campions, entre el Barça i el Kielce, tindrà l’al·licient afegit del duel a la banqueta entre Xavi Pascual i Talant Duixebàev, amb el seu fill Alex entre els jugadors més determinants. Tot i no haver estat mai campions, també és evident el potencial del Veszprém, amb quatre participacions en la final a quatre de Colònia (2014-17) i del Rhein-Neckar, subcampió de la Bundesliga i que el curs passat va empatar en el dos partits contra el Barça (31-31 a l’Arena de Mannheim i 26-26 al Palau Blaugrana). En teoria, el Kristianstad suec, amb la incorporació de Marc Cañellas, i el Brest bielorús serien els rivals amb menys potencial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)