Tennis

Serena es reinventa

Tennis. La nord-americana remunta contra la descarada Giorgi i jugarà demà contra l’alemanya Goerges les seves onzenes semifinals de Wimbledon

Els quarts de final femenins de Wimbledon, sense cap tennista situada entre les dues primeres caps de sèrie, es van resoldre segons els pronòstics i van confirmar la renaixença de la nord-americana Serena Williams (25). Allunyada de les pistes durant el 2017 perquè va ser mare, reingressa de ple amb 38 anys en el capítol de grans favorites. La set cops campiona va apel·lar a la seva contrastada fortalesa mental i al seu servei per batre per 3-6, 6-3 i 6-4 la descarada italiana Camila Giorgi (52a de la WTA), que no havia arribat mai als quarts d’un Grand Slam. Serena jugarà les seves onzenes semifinals a l’All England Club contra l’alemanya Julia Goerges (12), que va vèncer l’holandesa Kiki Bertens (20) per 3-6, 7-5 i 6-1. Als 29 anys, la teutona –36 cops guanyadors– afrontarà amb delit la seva primera semifinal d’un major. L’alemanya Angelique Kerber (11), per la seva banda, també va recórrer als galons en un partit dels que fan afició contra la russa Daria Kasatkina (14) –6-3 i 7-5– i se les haurà amb la perillosa i agressiva letona Jelena Ostapenko (12), que va eliminar l’eslovaca Dominika Cibulkova: 7-5 i 6-4.

La mà pesada i els cops genials, sobretot el revés a dues mans en salt, i les deixades de Kasatkina –33 cops guanyadors, però 31 errors– no van poder contrarestar el pla de joc, la tenacitat i els recursos defensius de Kerber, que va necessitar, no obstant això, set pilotes de partit per cantar victòria en un tram final de partit memorable per part de totes dues contendents. La russa de 21 anys ha encadenat els quarts de Roland Garros i Wimbledon i ofereix moments àlgids, malgrat que peca de falta de regularitat. L’experiència de la teutona, que en tot el primer parcial només va cometre dos errors, va marcar la diferència. Kerber jugarà les seves terceres semifinals a Londres. El 2016 va perdre la final contra Serena Williams. En el seu currículum destaquen els dos títols majors que va conquerir el 2016 a Austràlia i l’obert dels EUA.

El bon inici de Cibulkova va ser un miratge perquè Ostapenko, campiona de Roland Garros el 2017, va començar a repartir. De res no li va servir a l’eslovaca segellar les tres pilotes de break de què va disposar perquè va encaixar cinc trencaments. La letona va marcar diferències amb 33 cops guanyadors –sis de l’eslovaca–, tot i que va cometre 31 errors per 13 de Cibulkova.

Ràpida de cames, agressiva, activa, sense res a perdre, Giorgi –26 anys– va saber desplaçar Serena de la zona de confort. La va tombar amb un break en el sisè joc i remuntant un 0-40 en el posterior que li van aplanar el camí (2-5) en un primer set per emmarcar en què va exhibir la força del seu servei i va excel·lir amb el revés creuat a dues mans. Serena va iniciar la remuntada consumant el seu primer trencament en el segon set –3-1– a còpia de restades a la zona central que no permetien a Giorgi obrir angles. La nord-americana es va fer seu el partit i només va cedir tres punts amb el seu servei en el tercer acte.

DONES. Quarts de final
(11) Kerber - (14) Kasatkina 6-3, 7-5
(12) Ostapenko - Cibulkova 7-5, 6-4
(13) Goerges - (20) Bertens 3-6, 7-5, 6-1
(25) S. Williams - Giorgi 3-6, 6-3, 6-4
HOMES. Vuitens de final
(5) Del Potro - Simon 7-6, 7-6, 5-7, 7-6
Pista central. 14 h Quarts de final
(12) Novak Djokovic - (24) Kei Nishikori
(5) Juan M. del Potro - (2) Rafa Nadal
Pista 1. 14 h Quarts de final
(1) Roger Federer - (8) Kevin Anderson
(13) Milos Raonic - (8) John Isner

Del Potro serà avui el rival de Nadal en els quarts

L’argentí Juan Martín del Potro va segellar ahir en la cinquena pilota de partit l’accés als quarts de final derrotant el francès Gilles Simon per 7-6 (1), 7-6 (5), 5-7 i 7-6 (5) en 4 hores i 24 minuts i serà el rival de Rafa Nadal (2). El partit es va suspendre dilluns a la nit per falta de llum amb dos sets a un favorables al sud-americà, que ahir el va tancar en un quart parcial entremaliat. Del Potro va deixar escapar l’oportunitat de posar fi al patiment amb 5-4 –quatre pilotes de partit malbaratades–i es va veure obligat a igualar un 5-6 al servei abans de segellar el passi en el tercer ‘tie-break’ del duel. Els quarts de final masculins, contràriament als femenins, s’escenificaran avui amb la majoria de grans favorits presents, tret del croat Marin Cilic (3) i de l’alemany Alexander Zverev (4).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)