Patinatge

Comença el compte enrere per als WRG Barcelona 2019

Patinatge. L’Anella Olímpica i el Palau Sant Jordi seran els epicentres dels jocs del 5 al 14 de juliol. L’hoquei sobre patins es jugarà al Palau Blaugrana

Una cronometre que anava descomptant el dies, les hores, els minuts i els segons va ser la primera imatge de l’acte de presentació dels World Roller Games de Barcelona 2019 que es va fer ahir al Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona. El mundial de les 11 disciplines del patinatge es disputarà del 5 al 14 de juliol de l’any vinent, i en aquest acte, al qual van assistir totes les autoritats de les institucions implicades, es van presentar les diferents seus.

Barcelona tindrà tres zones destacades per a les competicions: l’Anella Olímpica, els pavellons del centre i el front marítim. A l’Anella Olímpica, el Palau Sant Jordi serà un dels epicentres, i s’hi disputaran el patinatge artístic, el patinatge d’estil lliure(freestyle), el patinatge en monopatí (skateboarding), l’estil lliure en línia i el patinet. A l’esplanada de l’Anella Olímpica s’hi faran altres modalitats del patinatge d’estil lliure i el de monopatí, i al parc de Montjuïc s’hi disputarà l’alpí en línia i descens en línia. Una altra zona serà la del centre, amb tres pavellons: el Palau Blaugrana, on es jugarà l’hoquei sobre patins, i el CEM d’Horta i el CEM Mar Bella, on es farà l’hoquei en línia. Finalment les proves de patinatge de velocitat s’escenificaran a l’avinguda Maria Cristina, a l’avinguda Diagonal i al passeig de Gràcia. També hi hauran quatre subseus: a Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú i Mollet del Vallès.

Els organitzadors dels World Roller Games de Barcelona preveuen la participació de 4.500 esportistes, més del doble dels que van ser en la primera edició del 2017 a Nanjing (Xina), i el president de la federació internacional, Sabatino Aracu, va vaticinar que més 50.000 persones vindran a Barcelona per veure les competicions.

El president del comitè organitzador i de la Federació Espanyola de Patinatge, Carmelo Paniagua, va ser qui va obrir les intervencions institucionals, i va destacar con a fita important i inèdita en el món de l’esport actual que dues federacions, l’espanyola i la catalana, s’han unit i han creat una fundació, i juntes estan organitzant l’esdeveniment. El president del comitè executiu i de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basina, va destacar que la sostenibilitat és un dels aspectes fonamentals dels WRG Barcelona 2019. Com a representants dels esportistes hi van ser presents la patinadora Anna Quintana i la jugadora d’hoquei sobre patins Natasha Lee.

ELS PROTAGONISTES

L’organització dels World Roller Games marcarà un abans i un després en el món del patinatge i serà un punt d’inflexió
Carmelo Paniagua
PRESIDENT COMITÈ ORGANITZADOR
Barcelona serà on realment explotarà aquest esport a escala mundial. És l’esport dels joves
Sabatino Aracu
PRESIDENT DE LA FIRS
Des del primer moment vam voler ser un exemple en l’organització, apostant per un esdeveniment sostenible
Ramon Basiana
PRESIDENT COMITÈ EXECUTIU
BARCELONA
Anella Olímpica
-Parc de Montjuïc
Alpí en línia i descens en línia.
-Palau Sant Jordi
Patinatge artístic, patinatge estil lliure, patinatge de monopatí, estil lliure en línia i patinet.
-INEFC
Roller derby.
-Esplanada Anella Olímpica
patinatge de monopatí i patinatge estil lliure.
BARCELONA
Pavellons centre
-CEM Horta
Hoquei en línia.
-CEM Mar Bella
Hoquei en línia.
-Palau blaugrana
Hoquei sobre patins.
BARCELONA
Front marítim
-Avinguda Diagonal - Passeig de Gràcia
Patinatge de velocitat
-Avinguda Maria Cristina
Patinatge de velocitat circuit urbà
SUBSEUS
Terrassa
Sant Cugat del Vallès
Vilanova i la Geltrú
Mollet del Vallès
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)