Waterpolo

A punt per al repte europeu de les Picornell

Waterpolo. Les seleccions espanyoles, amb majoria de jugadors catalans, enllesteixen la preparació a dos dies de l’inici del campionat a Barcelona

Miki Oca i David Martín esperaran fins demà per anunciar la llista definitiva de seleccionats amb vista a l’europeu de Barcelona, que començarà dissabte en un marc incomparable, tant per la seva història i simbolisme com per la capacitat per transformar-se: les piscines Bernat Picornell.

Els dos combinats van fer ahir un entrenament de portes obertes al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat abans del seu imminent debut en la competició. En la línia dels últims grans campionats, el combinat femení genera moltes més garanties que el masculí, que fa gairebé una dècada –plata en el mundial de Roma el 2009– que no ha trepitjat el podi d’una gran competició.

En l’entrenament d’ahir hi va faltar un dels referents de l’equip, Anni Espar, refredada des de fa alguns dies, però no sembla que la seva participació en l’europeu estigui en dubte. “Per prevenció, li hem dit que es quedés a casa”, va precisar Miki Oca. L’esquerrana Judit Forca es va lesionar en un dit de la mà dreta en el torneig de Canet de Rosselló, però ahir es va entrenar amb aparent normalitat. Sigui com sigui, el tècnic espanyol confiarà en un mínim de dotze catalanes entre les tretze seleccionades. “És un campionat d’Europa on sabem que hi ha sis equips molt igualats, que entre ells es pot donar qualsevol resultat, i nosaltres tenim la sort de jugar a casa”, va destacar Miki Oca, que dissabte debutarà contra el vigent campió, Hongria.

Al seu torn, David Martín, que durant la preparació ha disposat de fins a deu jugadors de l’Atlètic Barceloneta, va comentar: “El repte és arribar tan lluny com puguem, sent conscients que aquest equip fa molt temps que no arriba a les medalles, però hem d’estar preparats i estic segur que serem competitius.” El conjunt espanyol debutarà dilluns contra Malta.

LES FRASES

Tots els tornejos que hem jugat han anat bé, i volem seguir competint bé a Barcelona
Miki Oca
seleccionador de l’equip femení espanyol
Soc molt optimista, però som conscients que un europeu és la competició més difícil
David Martín
seleccionador de l’equip masculí espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)