Waterpolo

En record de Barcelona 2013

Waterpolo. Maica García, Laura Ester, Mati Ortiz, Pili Peña, Anni Espar i Marta Bach sobreviuen en l’equip que va assolir el títol mundial i també estan seleccionades per a l’europeu, que tornarà a tenir àmplia majoria catalana, amb dotze de tretze convocades

“Som la resistència”, etziba taxativa Mati Ortiz, una de les sis jugadores que sobreviuen a l’equip campió del món a Barcelona 2013. A més d’Ortiz, també estan convocades per a l’europeu que comença demà a les piscines Bernat Picornell les jugadores Anni Espar –que no apareix a la foto perquè dimecres no es va entrenar per culpa d’un refredat–, Laura Ester, Pili Peña, Maica García i Marta Bach. La convocatòria la completen Bea Ortiz, Helena Lloret, Clara Espar, Judith Forca, Anna Gual, Paula Leitón i Maria Elena Sánchez. En total, dotze catalanes i la madrilenya Pili Peña, que el curs vinent militarà al CN Sant Andreu després de vuit temporades a les files del CN Sabadell.

“Sincerament, jo em pensava que no tornaria a viure un gran campionat a casa. Ara mateix en tenim moltes ganes, estem molt il·lusionades perquè afloren els records del mundial de Barcelona i esperem que vagi igual de bé”, resumeix la defensora de boia mataronina Marta Bach. Ortiz considera que el fet de jugar a casa té un plus afegit: “Tens una pressió positiva. Saps que sortiràs a la piscina i tindràs la calor que necessites per jugar. Només cal recordar aquell mundial i com el públic semblava que marqués els gols. Queien les grades. Va ser impressionant. Se’m posa la pell de gallina només de pensar-hi.” Maica García troba “genial” que la seva tornada a la selecció espanyola –va renunciar al mundial de Budapest de l’any passat perquè necessitava descansar– hagi coincidit amb l’europeu de Barcelona. “Tant de bo no m’hagués passat [la renúncia temporal de la selecció], però ara he tornat amb moltes ganes i sent a Barcelona pot ser increïble”, admet una de les millors boies del món. Les components de la vella guàrdia consideren que, tot i els canvis, l’equip manté la mateixa essència impulsada per Miki Oca des de la banqueta. “Com que ha estat un canvi progressiu, no es nota tant i ara mateix l’equip té un potencial increïble”, sosté Ortiz. La terrassenca Paula Leitón és una de les benjamines de l’equip: “Per a mi serà el primer europeu i la manera com les més veteranes ens han explicat que ho van viure et fa posar pell de gallina.”

LES FRASES

L’equip ha canviat, però les sis que resistim tenim moltes ganes de reviure el mateix i tornar a lluitar per l’or
Mati Ortiz
Sincerament, no em pensava que tornaria a viure un gran campionat a casa. Esperem que vagi igual de bé
Marta Bach
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)