Ciclisme

Un nou convidat a l’esprint

Ciclisme. Groenewegen (Lotto Jumbo) va culminar la feina de l’equip amb la victòria en l’etapa més llarga d’aquesta edició del Tour, en superar Gaviria i Sagan amb la seva potència

L’etapa més llarga d’aquesta edició del Tour va tenir l’arribada a l’esprint que s’esperava. El guanyador va ser l’holandès Dylan Groenewegen (Lotto Jumbo) que va culminar amb una victòria la feina que havia fet el seu equip durant la cursa. Groenewegen es va imposar davant dels dos grans dominadors de les arribades a l’esprint d’aquest any, el colombià Fernando Gaviria (Quick Step) i l’eslovac Peter Sagan (Bora), que han aconseguit dues victòries cada un en aquesta edició. Per a l’holandès va ser la seva desena victòria de la temporada i la segona que aconsegueix en la ronda francesa, ja que va guanyar la de l’any passat a París. Dylan Groenewegen va mostrar tota la seva potència en els darrers metres, va agafar la roda del noruec Alexander Kristoff (Emirates) i quan va veure un forat que el portava directament cap a la meta, es va llançar a buscar la victòria superant clarament Gaviria, mentre que Sagan va arribar des de darrere i va ser tercer.

Escapades llargues

La cursa va començar nerviosa, amb força corredors intentant l’escapada, fins que al quilòmetre 20 es va formar un grup de deu corredors, amb bastants bons rodadors. Ràpidament el Lotto Jumbo va veure que podia ser perillosa i deu quilòmetres després la va aconseguir desfer. Poc després, al quilòmetre 35, el francès Yoann Offredo (Wanty) va atacar tot sol i va aconseguir marxar. Va anar incrementant el seu avantatge fins arribar a tenir nou minuts de marge. Novament els equips dels velocistes, el Quick Step, el Lotto Jumbo o el Lotto Soudal van imposar un ritme més viu i van anar retallant la diferència fins als quatre minuts. El vent i una zona de llargues rectes va propiciar alguns talls en el pilot, per l’increment de velocitat dels corredors dels diferents grups que es van formar. Els primers per ampliar el seu marge i els altres grups per atrapar el pilot capdavanter. Això va propiciar que Yoann Offreno perdés el seu avantatge ràpidament i va ser atrapat a 90 quilòmetre de la meta.

Com no podia ser d’una altre manera, hi va haver altres intents d’escapada en solitari, i el francès Laureny Pichon (Fortuneo) es va convertir en el protagonista. Va tenir més de dos minuts però el pilot el va atrapar a 38 quilòmetres de la meta. L’equip del líder, el BMC, tenia la intenció que Greg van Avermaet intentés guanyar algun segon en el punt de bonificació per consolidar la seva primera posició, i el belga ho va aconseguir i va guanyar tres segons més respecte dels rivals, l’únic canvi en la general.

EL PROTAGONISTA

Després de les tres primeres etapes a l’esprint vaig sentir comentaris que no podia guanyar, i menys amb la competència de Gaviria i Sagan

TRES SEGONS

Heus aquí la meva victòria. Estic molt feliç per això
Dylan Groenewegen
Van Avermaet, el líder, va sumar tres segons més en el punt de bonificació
7a etapa (231 km)
1r. D. Groeneweg. (L. Jumbo) 5h43:42
2n. F. Gaviria (Quick Step) m.t.
3r. P. Sagan (Bora) m.t.
4t. A. Demare (Groupama) m.t.
5è. C. Laporte (Cifidis) m.t.
6è. J. Degenkolb (Trek) m.t.
7è. D. Impey (Mitchelton) m.t.
8è. A. Greipel (LOtto Soudal) m.t.
9è. A. Pasqualon (Wanty) m.t.
10è. M. Cavendish (Dimension) m.t.
129è. M. Soler (Movistar) a 1:25
General (1230.5 km)
1r. G. van Avermaet (BMC) 28h19:25
2n. G. Thomas (Sky) a 0:06
3r. T. van Garderen (BMC) a 0:08
4t. J. Alaphilippe (Quick Step) a 0:09
5è. P. Gilbert (Quick Step) a 0:15
6è. B. Jungels (Quick Step) a 0:21
7è. R. Uran (Education First) a 0:48
8è. A. Valverde (Movistar) a 0:54
9è. R. Majka (Bora) a 0:55
10è J. Fuglsang (Astana) a 0:56
83è. M. Soler (Movistar) a 13:20
Regularitat
1r. P. Sagan (Bora) 234 punts
2n. F. Gaviria (Quick-Step) 203 punts
Muntanya
1r.T. Skujins (Trek) 6 punts
2n. S. Chavanel (D. Energie) 4 punts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)