Waterpolo

Barcelona, al focus

La capital catalana reforça els lligams amb els esports aquàtics amb l’organització de l’europeu de waterpolo

La selecció espanyola femenina, amb gairebé ple català, aspira a tot i la masculina vol tornar a pujar a un podi

Barcelona estrenyerà una mica més els seus lligams amb els esports aquàtics i d’avui fins el dissabte 28 de juliol es convertirà en la capital del waterpolo mundial. La competició es focalitza en l’àmbit europeu, però desperta l’interès mundial, perquè bona part de les millors seleccions són del Vell Continent. “Barcelona dirà hola al món de l’esport i especialment al del waterpolo, una especialitat molt arrelada entre nosaltres, en què és pionera i hegemònica a Espanya tant pel nombre de clubs i de llicències com de títols aconseguits al llarg de tants d’anys”, va comentar l’alcaldessa, Ada Colau, en la recepció oficial del campionat al Palauet Albéniz, en presència del president de la LEN, Paolo Barelli, el del comitè organitzador, Fernando Carpena, i el de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán.

Colau va recordar que ara fa un any es commemorava el 25è aniversari dels Jocs Olímpics del 1992 i va esmentar altres esdeveniments vinculats als esports d’aigua organitzats a la capital catalana, com ara l’europeu de waterpolo del 1970, els mundials de natació del 2003 i el 2013 i les fases finals de la lliga de campions (2014 i 2015).

L’escenari del campionat tornaran a ser a les simbòliques piscines Bernat Picornell, que es van inaugurar el 1969, un any abans de l’europeu. Per a l’ocasió s’han ampliat les grades –dues de les quals seran cobertes– fins a una capacitat per a 4.100 espectadors. La instal·lació també disposarà de 270 metres quadrats de pantalles led per seguir la competició. L’organització vol fer un pas més enllà de l’espectacle esportiu. “A més de les típiques càmeres d’animació hi haurà xous de música en directe abans i després dels partits”, va revelar Eugeni Ballarín, director general de Barcelona 2018. En la línia que es va marcar l’europeu de Belgrad de dotar de major cobertura mediàtica el waterpolo, hi ha fins a 34 televisions que han adquirit els drets d’emissió de la competició. Barcelona 2018 es podrà veure en més de 50 estats de diversos continents i s’espera una audiència global de mil milions de teleespectadors. La mateixa LEN produirà el senyal d’alguns d’aquests partits, que també es podran seguir a través d’internet. “Hem fet un salt de qualitat en aquesta competició, que cada vegada és més important”, va destacar durant la setmana Marco Birri, director d’operacions de la LEN.

D’avui fins al dissabte 28 de juliol hi ha programats 92 partits (48 de masculins i 44 de femenins), que es repartiran cada dia, sense descans, en els quinze dies de competició.

L’ESCENARI

4.100
Places.
Les grades s’han ampliat fins a tenir una capacitat superior a 4.000 espectadors
Equip femení
Laura Ester CN Sabadell
Marta Bach CN Mataró
Anna Espar CN Sabadell
Beatriz Ortíz CN Sabadell
Mati Ortíz CN Sabadell
Helena Lloret CN Mataró
Clara Espar CE Mediterrani
Pili Peña CN Sabadell
Judith Forca CN Sabadell
Anna Gual SIS Roma
Maica García CN Sabadell
Paula Leitón CN Sabadell
M. Elena Sánchez CN Sant Andreu
Seleccionador: Miki Oca
Equip masculí
Daniel López-Pinedo At. Barceloneta
Alberto Munárriz At. Barceloneta
Álvaro Granados At. Barceloneta
Miguel de Toro CE Mediterrani
Marc Minguell CE Mediterrani
Marc Larumbe At. Barceloneta
Sergi Cabanas CN Sabadell
Fran Fernández At. Barceloneta
Roger Tahull At. Barceloneta
Felipe Perrone At. Barceloneta
Blai Mallarach At. Barceloneta
Alejandro Bustos At. Barceloneta
Eduardo Lorrio CN Barcelona
Seleccionador: David Martín

LA COMPETICIÓ

92
Partits.
Les 34 seleccions classificades jugaran 92 partits (48 de masculins i 44 de femenins)

EL PROGRAMA

15
Dies.
El campionat comença aquest migdia i s’acabarà el dissabte 28 de juliol

L’equip de Miki Oca, contra Hongria per començar

El campionat començarà aquest migdia amb el partit del torneig femení entre Holanda i Croàcia (14 h), però el plat fort de la jornada inaugural serà el darrer (22.15 h per Esport 3), que enfrontarà els dos darrers campions europeus, la selecció d’Hongria (2016) i la d’Espanya (2014). “En totes les competicions és un seriós candidat a les medalles, és un equip molt potent en totes les facetes i hem d’estar a molt bon nivell si volem competir”, va advertir el seleccionador espanyol Miki Oca sobre l’equip hongarès. Després d’un començament molt complicat, la selecció espanyola tindrà tres rivals teòricament accessibles –Alemanya, Turquia i Sèrbia– abans de tancar la fase de grups amb un altre os dur de rossegar, la selecció russa. El primer lloc de grup facilitaria la feina a l’equip estatal amb vista a l’encreuament en els quarts de final. “És clar que somiem amb l’or. anem a totes”, va assegurar Anni Espar, una de les sis supervivents del títol mundial del 2013. El torneig masculí, amb Sèrbia com a principal candidat a l’or, no començarà fins dilluns. La selecció espanyola debutarà contra Malta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)