Tennis

El trampolí de Djokovic

Tennis. El jugador serbi espera rellançar la seva carrera, en crisi a causa d’una lesió ja superada, després de la victòria de Wimbledon, amb la qual torna al top 10 del rànquing mundial

“Això és un gran impuls de confiança i un trampolí per al que ha de venir.” Novak Djokovic està convençut que la seva quarta victòria a Wimbledon pot ser el punt d’inflexió per rellançar la seva carrera després de dos anys de calvari a causa d’una lesió al colze. El jugador serbi ha tornat a somriure aixecant un títol de Grand Slam, un gest que no havia fet des del Roland Garros del 2016. “És molt agradable i satisfactori poder jugar de la manera que ho he fet en els dos últims tornejos, a Queen’s i Wimbledon”, hi afegia l’exnúmero u del món, que fa només unes setmanes encara dubtava del rendiment que podria oferir en el torneig londinenc: “Si m’haguessis preguntat fa un mes i mig si creia que podria guanyar Wimbledon, una part de mi hauria dit que sí, però potser no estava segur del meu nivell de tennis.” Djokovic va sumar el tretzè Grand Slam de la seva carrera i va desfer l’empat amb l’australià Roy Emerson (12). Ara ocupa, en solitari, el quart lloc del rànquing de jugadors amb més títols de Grand Slam, només superat per Roger Federer (20), Rafa Nadal (17) i Pete Sampras (14).

La recuperació de Djokovic també ha arribat després de seriosos canvis en el seu equip de treball. Els mals resultats en els tornejos d’Indian Wells i Miami van precipitar el trencament de les relacions amb Andre Agassi, que l’havia entrenat en l’últim any. El serbi va tornar a confiar en Marian Vajda, el seu entrenador de tota la vida, i en Gebhard Gritsch. “Els estic molt agraït per haver tornat. Després d’un any sense treballar amb ells, van continuar les seves vides, fent coses diferents que ara han deixat de banda per tornar amb mi i ajudar-me a estar on estic en aquest moment”, va explicar Djokovic.

Entre els deu millors

Amb la victòria a Wimbledon, Djokovic escala onze posicions en el rànquing de l’ATP i torna al top 10. El seu rival en la final, el sud-africà Kevin Anderson, puja tres llocs i se situa cinquè, el seu millor rànquing històric. Entre els quatre primers no es produeix cap canvi, amb Rafa Nadal, primer, i Roger Federer, segon. El millor català del rànquing, i l’únic entre els cent primers, és Albert Ramos, que cau tres llocs (ara és 41è) després de perdre en la primera eliminatòria de Wimbledon.

En dones, Serena Williams va fer un salt espectacular en el rànquing WTA després d’arribar a la final de Wimbledon. L’americana passa del lloc 181 al 28. La campiona, l’alemanya Angelique Kerber, avança sis posicions i se situa quarta. Simona Halep continua dominant el rànquing WTA i Garbiñe Muguruza, campiona l’any passat del torneig londinenc, perd quatre posicions i cau fins a la setena.

ATP
1r Rafa Nadal (IBA) 9.310 (=)
2n Roger Federer (SUI) 7.080 (=)
3r Alexander Zverev (ALE) 5.665 (=)
4t J.M. del Potro (ARG) 5.395 (=)
5è Kevin Anderson (RSA) 4.655 (+3)
6è Grigor Dimitrov (BUL) 4.610 (=)
7è Marin Cilic (CRO) 3.905 (-2)
8è John Isner (EUA) 3.720 (+2)
9è Dominic Thiem (AUT) 3.665 (-2)
10è Novak Djokovic (SER) 3.355 (+11)
41è Albert Ramos (CAT) 1.090 (-3)
WTA
1a Simona Halep (ROM) 7.571 (=)
2a Caroline Wozniacki (DIN) 6.740 (=)
3a Sloane Stephens (EUA) 5.463 (+1)
4a Angelique Kerber (ALE) 5.305 (+6)
5a Elina Svitolina (UCR) 5.020 (=)
6a Caroline Garcia (FRA) 4.730 (=)
7a Garbiñe Muguruza (CAT) 4.620 (-4)
8a Petra Kvitova (TXE) 4.550 (-1)
9a Karolina Pliskova (TXE) 4.485 (-1)
10a Julia Goerges (ALE) 3.980 (+3)

El debat sobre el joc de desempat en el cinquè set

La durada de les semifinals entre Kevin Anderson i John Isner –segon partit més llarg de la història de Wimbledon amb 6 hores i 36 minuts– va tornar a obrir el debat sobre la conveniència d’incloure el joc de desempat en el cinquè set dels Grand Slams. Anderson creu que s’hauria de fer com en l’obert dels Estats Units, l’únic que l’incorpora: “No té sentit incloure un cinquè set sense joc de desempat.” “No crec que hi hagi cap motiu per continuar amb aquesta norma. Per sort hi haurà un debat de la ITF amb els jugadors sobre aquest assumpte.” La llegendària jugadora Billie Jean King va defensar que nois i noies competeixin amb un mateix format: “Els nois haurien de jugar al millor de tres sets.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)