Una altra mà de gols

Torneig femení. La vallesana Forca, amb set dianes, va liderar la pluja de gols de la selecció espanyola a Turquia i va accedir a quarts de final

Espanya 32 turquia 2

ESPANYA:Sánchez, Bea Ortiz (2), Mati Ortiz (1), Lloret (2), Clara Espar (6), Peña (1), Leitón (4), Bach (1), Anna Espar (3), Forca (7), Gual i Maica García (5).TURQUIA:Aidinlik, Burali, Kose, Ozgumus, Elma, Altan, Kus (2), Visha, Temel, Colak, Cengiz i Duran.PARCIALS:5-0, 9-0, 9-1 i 9-1.ÀRBITRES:Mercier (França) i Dumas (Països Baixos).

La diferència de potencial entre els equips en el grup B ha provocat que es registrin xifres de rècord en un Europeu. Sense anar més lluny, ahir la selecció espanyola va golejar Turquia (32-2), una mitjana de gol per minut, de la mateixa manera que abans ho havien fet Rússia (35-4) i Hongria (5-32). Sèrbia, el rival de demà d’Espanya abans del duel decisiu pel primer lloc contra Rússia de dissabte, és l’altra ventafocs del grup i ha encaixat 59 gols en dos partits.

La desigualtat ha provocat que en aquest grup s’hagin anotat 268 gols en nou partits i que per exemple la russa Ekaterina Prokofyeva sigui la màxima golejadora del torneig fins ara amb 14 gols. La màxima realitzadora del combinat espanyol és la vallesana Judith Forca, que ahir en va marcar set i en total n’ha signat un total d’onze. La victòria d’ahir, en un duel descompensat d’inici a fi, va servir perquè Espanya s’assegurés la presència en els quarts de final com Rússia i Grècia en el grup A.