Més esport

Marc Ruiz pot tornar a competir

Halterofília. La federació internacional l’ha habilitat després d’haver-lo expedientat per un presumpte positiu per testosterona

L’atleta català Marc Ruiz, expedientat per la federació internacional d’halterofília (IWF) per un presumpte positiu per testosterona al novembre passat, poc abans del Mundial d’Anaheim (Califòrnia), ha estat habilitat per competir des d’avui, segons informa la federació espanyola d’aquest esport.

Marc Ruiz es va classificar vuitè en aquest Mundial, però el 15 de maig passat la IWF va notificar a l’espanyola l’obertura d’expedient per detectar índexs anormals de testosterona en un control realitzat per l’Agència Nord-americana Antidopae (USADA), el 18 de novembre passat . Tant Ruiz com la federació espanyola van sol·licitar l’obertura de la mostra B per la contra-anàlisi, petició que va ser traslladada a la USADA, però el laboratori va contestar que la prova B ja no estava disponible per la qual cosa l’anàlisi no va poder ser realitzat.

“Després de consultes amb experts externs, la IWF conclou que la violació de l’Article 2.1 i / o 2.2 de la Política Antidoping de la IWF no està establerta. Per tant, Marc Ruiz es considerarà elegible a partir d’avui”, explica la federació espanyola citant la notificació de la IWF.

Ruiz, de 22 anys, va acabar vuitè en l’últim mundial, però a un sol quilo de la medalla de bronze. Va ser subcampió mundial júnior i campió d’Europa sub-23.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)