Ciclisme

Geraint Thomas

Primer etapa i general (Sky)

“No tinc paraules”

“Sincerament, no tinc paraules. No pensava que pogués guanyar. Simplement intentava seguir Dumoulin tota la pujada. Era dur perquè hi havia molts atacs, i per l’escapada de Steven Kruijswijk. Sabia que havia de ser el primer en l’últim revolt si volia guanyar, i per això he avançat Landa abans. He esprintat amb tota la força que tenia i fins a uns segons després no m’he adonat que estava guanyant, i m’he dit: «No pot ser que estigui passant»”, explicava Geraint Thomas, el líder de la general i vencedor d’etapa, el primer cop que passa a l’Aup d’Uès. Amb dues victòries seguides, el gal·lès es desfeia en elogis cap als rivals: “El seu atac ens ha posat contra les cordes [Steven Kruijswijk]. I Bardet també: els seus atacs eren duríssims.” “Jo encara segueixo corrent per Froome, ell és el líder d’aquest equip. No sé com reaccionaré a les tres setmanes: ell probablement és el millor de la història en aquest tipus de curses”, assenyalava Thomas sobre les seves possibilitats de mantenir el primer lloc en la general fins a París.

“Sabia que seria difícil mantenir l’avantatge fins al cim d’Aup d’Uès, però ho volia intentar”, va destacar Steven Kruijswijk (Lotto NL). Per un altre dels protagonistes, Mikel Landa (Movistar), la general té un amo. “Thomas està molt fort però Froome és un gran fondista: serà la referència al final”, va dir el basc, que assegurava que havia patit molt per un problema muscular a l’esquena que arrossega des de diumenge.

AUP D’UÈS

“Sabia que havia de ser el primer en l’últim revolt si volia guanyar”

PARÍS

“Froome és el líder de l’equip i probablement el millor de la història”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)