Ciclisme

Primer or per a Galicia

Ciclisme. La corredora del Megamo va guanyar l’estatal d’XCO el seu primer any en la disciplina i Magda Duran, el tercer en l’Eliminator

Clàudia Galicia (Megamo Factory Team) va afegir el campionat estatal de BTT en la modalitat olímpica al seu prolífic i variat palmarès. La campiona del món d’esquí de muntanya i plata en l’europeu de BTT en marató fa un any, entre molts altres triomfs en bici –incloses les més destacades curses per etapes–, és l’aposta del conjunt gironí per acompanyar Jofre Cullell –campió estatal sub-23 dissabte– en l’estructura UCI en la copa del món d’XCO. L’osonenca va guanyar amb 30 segons de marge la cursa disputada ahir a Moralzarzal, a Madrid, respecte a l’altra aspirant al títol: la segona en l’Open estatal, Elena Lloret. Mercè Pacios (Catema.cat) va ser tercera i Sandra Santanyes (Olympia), quarta.

Els dos podis femenins d’elit s’afegeixen a la plata i bronze de Magda Duran i Sara Gay en la prova sub-23, darrere de Rocío del Alba (PMRA). Lídia Fuentes, en la categoria júnior, i Jordina Muntadas (Blue Motors), màster 30, van guanyar el bronze, com Dídac Carvacho en la categoria júnior masculina, i Núria Espinosa (Bike Garraf) va ser plata en màster 40.

Magda Duran i Sara Gay, les dues competint amb la selecció catalana, que ja va obrir el campionat estatal amb el seu catorzè títol en la prova de relleus en 18 edicions, van ser primera i segona en l’Eliminator. És el tercer títol de la barcelonina, amb Sandra Jordà bronze.