Esports de muntanya

Curses de muntanya

Missió complerta V

La Pobla de Lillet va tancar la cinquena edició de les Mission X3, amb triomf de Joan Morera i Rosa Navarro en Marathon, de 50 km i 3.600 m D+

Roberto Sancho (Matxacuca) i Rosa Navarro van ser els vencedors diumenge de la distància reina del Trail Catllaràs, la marató de 50 quilòmetres i 3.600 metres de desnivell positiu. En la sisena edició de la cita de la Pobla de Lillet hi van participar 1.300 corredors acompanyats de les seves famílies, que es van estar tot el cap de setmana en una localitat, de 1.100 habitants, que està molt implicada amb la cursa. Era, la del Berguedà, la darrera del circuit Mission X3. Disputades les proves del cap de Creus a l’abril i d’Ulldeter al juny, Joan Morera i Rosa Navarro van apuntar-se la general del campionat en la seva cinquena edició.

Sancho va haver de superar Pablo Villalobos (Salomon), David Adan (Inverse), Ion Erdaide (Land Sport) i Pau Bartoló (Nike) després d’un inici frenètic amb escapada del campió estatal de marató el 2017, que duia 4 minuts al quilòmetre 29, a la Nou de Berguedà. Les pujades a Sobrepuny i Sant Romà de la Clusa, al 38, van permetre a Sancho eixugar la diferència i arribar a la Pobla primer, després de 6h02:50. Villalobos va ser segon amb 6h08:33, i Eraide tercer amb 6h11:34. Navarro, primera i segona en les dues darreres cites, va acabar amb 7h14:46. Anca Cindea va ser la que més s’hi va acostar, amb 7h48:50, i Míriam Domingo (Pedala.cat) va completar el podi amb 8h33:12.

Motivats

“La gent molt contenta, va ploure però era al final. El temps ens va respectar bastant. I al Catllaràs la gent sempre s’hi implica molt i hi ha molta gent. A l’arribada, per exemple, sempre n’hi ha i al corredor també li agrada: és la més especial que tenim”, remarcava Oriol Millan, de Klassmark, que destacava l’atmosfera que es crea al poble, que rep més corredors que habitants té i, a més, els participants hi van a passar el cap de setmana. “Fem la primera sortida a les sis del matí i ho podem fer servir tot. A vegades et diuen que si vigila els veïns... Allà la gent assumeix que, a les sis, mitja hora abans està tothom despert perquè hi ha els petards, la música... I aquest any era el primer que ho fèiem en diumenge. Abans [les cinc anteriors edicions] la cursa era dissabte. I l’any passat tothom s’hi quedava a dormir”, destacava un dels directors de la cursa, que hi afegia: “La majoria de dorsals es van donar dissabte. I si buscaves un lloc per dormir, estava tot ple. I hi havia zones d’acampada gratuïtes, amb lavabos i serveis. Potser n’hi van cinc i en corren dos.”

Roberto García (Sport HG) i Caitlin Fielder (Club Trail Running Girona) van guanyar la distància Trail, de 27 km i 1.650 m de desnivell positiu, i Arnau Aranda (Amer - Hypra) i Imma Boada (Ronhill), l’Express, de 16 i 1.000. Jaume González, Marc Garcia i Joan Caldentey van ser els més ràpids en la marató de relleus, la modalitat que es va estrenar a Ulldeter. Anna Puigvert, Adrià Duran i Dani Duran van ser el millor equip mixt del 3x3, i Núria Rossell, Mariona Pérez i Paula Reixach el femení.

Aixa Girona, a l’octubre
170 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell positiu té la primera prova de ciclisme de carretera de Klassmark, el 7 d’octubre, amb sortida i arribada a Sant Gregori. La cicloturista té els ports de les Serres, Nafré, Sant Hilari, Condreu i les Encies i passa per carreteres molt poc conegudes i transitades. Per al curs que ve, es mantenen les proves BTT de Girona –tres etapes– i les de l’Empordà –també amb Gravel–, la Cerdanya i el Gironès.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)