Waterpolo

Rèplica contundent

Torneig femení. La selecció espanyola remunta l’avantatge inicial de França (2-0) i acaba golejant el rival per guanyar-se l’accés a les semifinals, en què demà s’enfrontarà a Grècia

FRANÇA 5 ESPANYA 14

FRANÇA:Chabrier, Millot (1), Bachelier, Barbieux, Guillet, Mahieu (1), Valverde, Battu, Deschampt (1), Bacquet, Paillat, Daule (2) i Derenty.ESPANYA:Ester, Bach, A. Espar (1), B. Ortíz (4), M. Ortíz (1), Lloret (1), C. Espar (1), Peña, Forca (1), Gual (1), Maica (3), Leitón (1) i Sánchez.PARCIALS:2-2, 0-5; 2-3 i 1-4.ÀRBITRES:Alexandrescu i Peris.PÚBLIC:Uns 800 espectadors.

La selecció espanyola, amb dotze catalanes a les seves files, continua transitant per l’europeu de Barcelona amb absoluta fiabilitat. L’eliminatòria de quarts de final contra França no era a priori un partit de màxima exigència, però l’equip de Miki Oca va haver de remar inicialment en contra i neutralitzar la bona posada en escena del rival (2-0) per superar el penúltim escull i entrar de ple dret en la pugna per les medalles. Les amfitriones jugaran demà les semifinals (18.30 h) contra Grècia, que va necessitar la tanda de penals per eliminar Rússia.

La selecció francesa no es conformava a complir el paper de comparsa i va colpejar primer gràcies a una diana de la boia Geraldine Mahieu en la primera superioritat del partit i a una altra de Yaelle Deschampt, aprofitant un desajust defensiu. A l’equip espanyol li va costar centrar-se en el partit. La pressió de les franceses, els pals o les bones intervencions de la portera Lorene Derenty van frustrar les primeres oportunitats de les locals. Bea Ortiz va trencar el gel, Maica Garcia va marcar territori des de la boia, i el conjunt de Miki Oca va poder tancar el primer parcial amb empat. El conjunt espanyol va ajustar la defensa, Laura Ester va tancar la porteria amb pany i forrellat, i l’equip va començar a oferir el seu rendiment habitual. Leitón, Lloret, Bea Ortíz i Maica, per partida doble, començaven a aclarir la situació amb un resultat de 2-7 a la mitja part.

El partit ja feia baixada, i Mati Ortiz, des de la boia, i Bea Ortiz, de penal, ampliaven la diferència. El conjunt francès, amb Audrey Daule com a protagonista, va necessitar 16 minuts i una doble exclusió per tornar a perforar la porteria rival. La mateixa jugadora anotava amb una canonada exterior, però Clara Espar tancava un altre quart favorable a les locals. Amb el partit resolt, en els últims 8 minuts Anni Espar, Forca, Bea Ortíz i Anna Gual van acabar de concretar la golejada local.

Màxima igualtat

A diferència dels dos últims partits de la jornada, els dos primers duels de l’eliminatòria de quarts de final van ser molt anivellats. Grècia va necessitar la tanda de penals per superar Rússia després que s’hagués arribat al límit del temps reglamentari amb empat a 6. L’equip hel·lè va prendre la iniciativa i es va avançar amb un parcial de 4-1, però el conjunt rus, jugant amb doble boia, va replicar amb les canonades de les seves jugadores exteriors (4-5). Eleftheriadou, per partida doble, va trencar la sequera grega i Gorbunova va signar les taules a 27 segons del final. Des del punt de penal, Grècia va ser més efectiva (5-4).

També va ser vibrant l’enfrontament entre Itàlia i Hongria, que es va resoldre per la mínima a favor de les vigents campiones europees (9-10). El conjunt transalpí no va saber rematar la feina (9-7) després d’haver remuntat l’avantatge inicial de les magiars (4-6). Les genialitats de les jugadores hongareses, amb un gol de Keszthelyi d’esquenes a la porteria a 30 segons del final, van acabar decidint. Itàlia encara va tenir la possibilitat d’empatar gràcies a un penal quan només quedaven 18 segons de partit, però Edina Gangl va endevinar la intenció a Roberta Bianconi. Abans del partit de les amfitriones, Holanda va clavar una golejada de consideració a Alemanya (22-2).

Ja hem acomplert un altre objectiu. Eren uns quarts de final i al principi hi ha hagut nervis
Laura Ester
PORTERA DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)