Natació

Ona Carbonell no participarà en l’europeu

Natació. La decisió estava presa des de principi d’any perquè la seleccionadora estatal vol que les nedadores més joves prenguin experiència

La selecció espanyola de natació artística afrontarà l’europeu, que es disputa a Glasgow del 3 al 7 d’agost, sense la participació d’Ona Carbonell, una decisió que, segons la seleccionadora, Mayuko Fujiki, estava presa des de principi d’any. Quan queda menys d’una setmana per a l’inici de la cita continental, l’entrenadora japonesa ha confirmat que Carbonell, la nedadora més veterana i llorejada de l’equip espanyol, descansarà en un campionat en el qual s’espera que les nedadores més joves guanyin experiència. “És normal sent esportista d’elit, especialment en sincronitzada, que sinó la tens com a prioritat és molt difícil competir a alt nivell. Per competir bé, la necessitàvem al cent per cent i l’Ona aquest any necessitava una mica de descans”, ha explicat Fujiki.

Això no obstant, la seleccionadora de l’equip estatal ha subratllat que, amb vistes a l’any vinent, està previst que Carbonell s’incorpori a la dinàmica habitual de l’equip per preparar el Mundial de Gwangju (Corea del Sud).

El cas és que la selecció espanyola viatjarà a Glasgow amb un equip jove, en el qual les nedadores júnior Iris Tió i Irene Jimeno realitzaran el sol lliure i el tècnic, respectivament. “Crec que les dues tenen molt futur com a solistes, especialment Iris Tió, que té molt talent, fins i tot més que l’Ona (Carbonell) o la Gemma (Mengual), però ara ha de guanyar experiència per fer un pas endavant”, ha destacat l’entrenadora nipona.

En el duo, Sara Saldaña prendrà el relleu de Carbonell i formarà parella amb Paula Ramírez, que el 2017 ja es va estrenar en el duo en la cita mundialista amb dues cinquenes posicions en la rutina tècnica i lliure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)