Natació

L’excedència de Carbonell

Natació artística. La doble subcampiona del món el 2017 no disputarà l’europeu de Glasgow i la federació espanyola confia en el planter perquè el “treball d’ara es vegi en el futur”

Pocs dies després que es confirmés la baixa de Mireia Belmonte per a l’europeu de natació de Glasgow (7-13 d’agost), ahir la federació espanyola també va anunciar que una altra de les grans figures de l’esport català, Ona Carbonell, tampoc hi serà. La seleccionadora espanyola, Mayuko Fujiki, va assegurar ahir mateix que la decisió que Carbonell no participés en l’europeu s’havia pres a principis d’any. En qualsevol cas ni ella mateixa ni la federació espanyola havien assenyalat, fins ahir mateix, aquesta possibilitat. Carbonell va guanyar la plata en les modalitats de solo tècnic i solo lliure en el mundial de l’any passat.

“És normal, sobretot en la natació sincronitzada, que si no tens un campionat com a prioritat es faci molt difícil competir-hi a bon nivell. Aquest any ella necessitava una mica de descans”, va assenyalar Fujiki, que confia que les nedadores més joves guanyin experiència a Glasgow. Tot i que Carbonell no serà a Escòcia, la federació assegura que amb vista al 2019 es tornarà a incorporar a l’equip per preparar el mundial de Gwangju (Corea del Sud).

La baixa de Carbonell permetrà a la jove Iris Tió (Kallípolis) estrenar-se en un europeu en la prova de solo lliure, tot un repte per a la barcelonina. En el duo la madrilenya Sara Saldaña agafarà el relleu de Carbonell i serà la parella de Paula Ramírez. D’altra banda, en el duo mixt la parella catalana que formen Pau Ribes i Berta Ferreras intentarà lluitar pel bronze, tot i que no descarten retallar diferències amb els grans favorits, Itàlia i Rússia.

Sense la pressió d’altres anys, Fujiki no es fixa cap objectiu concret i prefereix mirar a llarg termini: “Es tracta de millorar individualment com a esportistes i arribar al mundial del 2019 molt bé com a equip. El treball d’ara es veurà en el futur.”

PROTAGONISTA

Itàlia i Rússia estan per sobre nostre, però crec que podem retallar-los diferències
Berta Ferreras
DUO Mixt

Paula Ramírez, “sense res a perdre”

Paula Ramírez, cinquena en l a modalitat duo en l’últim mundial amb Carbonell, no es fixa cap objectiu concret en la seva estrena en un europeu amb Sara Saldaña. “En aquest esport és molt difícil superar un equip, guanyar una medalla o el títol. Som un duo jove i encara no sabem on podem arribar, però la part bona és que podem sorprendre el jurat”, va dir Ramírez en una trobada ahir amb els mitjans al CAR de Sant Cugat. Ramírez passarà de ser de les joves de l’equip a una de les més experimentades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)