La selecció espanyola es penja el bronze en l’europeu

Waterpolo. El combinat de Miki Oca, amb dotze catalanes, ha doblegat Hongria (6-12) en la final de consolació a les piscines Bernat Picornell

La selecció espanyola, amb dotze catalanes, ha acomiadat l’Europeu de Barcelona amb una medalla de bronze després de golejar Hongria per 6 a 12 (1-5, 2-1, 0-4 i 3-2 ) en la final de consolació. El metall serveix per tancar la competició amb bon gust de boca i passar pàgina a la decebedora eliminació a mans de Grècia, en l’única derrota del combinat de Miki Oca en tot el torneig.

El combinat espanyol, despert en defensa i efectiu en atac, ha decidit el partit en els primers vuit minuts amb un parcial de 5 a 1. Peña, Anni Espar, Mati i Gual han encarrilat la victòria (0-4). L’anticipació defensiva i l’encert de Laura Ester a la porteria han dificultat molt la feina ofensiva magiar, que a mesura que han avançat els minuts ha anat evaporant-se.

Espanya ha mantingut la iniciativa al descans (3-6) i ha ampliat la diferència en els dos últims quarts en els quals s’ha esplaiat a gust. Al final ha signat una golejada important contra la que fins avui era la campiona d’Europa.

La barcelonina Anna Gual, que enguany tornarà al waterpolo català després de l’aventura italiana, ha estat la màxima golejadora del partit amb tres gols.

Aquesta és la primera medalla de bronze de la selecció espanyola, que fins avui havia perdut les tres finals de consolació en Europeus que havia disputat.