Esports de muntanya

Un altre festival de Jornet

Curses de muntanya. S’imposa en la Skyrace Comapedrosa de la copa del món i bat el rècord d’una prova que ja va guanyar fa onze anys

Kilian Jornet va sumar ahir a Andorra un altre triomf al seu impressionant palmarès de curses de muntanya, el segon consecutiu d’aquesta temporada. I ho va fer allà on va guanyar la seva primera prova de la copa del món de curses de muntanya, ja fa onze anys, en la Skyrace Comapedrosa, una prova ja clàssica del circuit internacional amb 21 quilòmetres i 2.300 m de desnivell positiu. El català no es va conformar només amb el triomf, sinó que va batre el rècord de la cursa i el va deixar en dues hores i 33 minuts.

El corredor cerdà va controlar la cursa des de la sortida a la Massana i va coronar el primer gran sostre de la jornada, el pic de les Fonts (2.748 m). Després del descens al Pla de l’Estany, va fer l’atac definitiu i va superar Pascal Egli, Findlay Wild i Petter Engdahl. La pujada al Comapedrosa (2.942 m), un mur de més de mil metres de desnivell positiu en uns dos quilòmetres, sense camí marcat, va ser espectacular.

Jornet va fer un descens de 8 quilòmetres per l’estany Negre i el refugi del Comapedrosa, i va arribar a Arinsal en un temps rècord. Tres minuts més tard va arribar el suís Pascal Egli, i Petter Engdahl va completar el podi.

Després de la Skyrace Comapedrosa, que atorgava un 50 per cent més de puntuació, el calendari de les World Series inclou el cap de setmana que ve la Tromso Skyrace, quarta de les vuit proves de la modalitat extra que organitzen el mateix Jornet i Emelie Forsberg. La pròxima cita del català serà Sierre Zinal, el 12 d’agost. A priori, després participarà en el trofeu KIMA, la Ultra-Trail del Mont Blanc i la Glen Coe.

Orgué i Avilés, segona i quarta

Laura Orgué i Sheila Avilés aspiraven també a aconseguir el triomf en la prova femenina però van tenir rivals duríssimes. El triomf al final va ser per a la sueca Lina El Kott Helander (3h03:07), que va arribar gairebé quatre minuts abans que Orgué. El duel pel tercer lloc encara va ser més igualat. La germana de la vencedora, Sanna, i Avilés van fer un esprint memorable en la recta final que es va resoldre per poc més d’un segon a favor de la primera.