Handbol

El Fraikin arranca amb una aposta radical pel planter

El gros de l’equip titular que va ser tercer a la lliga no continua, però Rama afronta amb més il·lusió que preocupació el repte de donar protagonisme als júniors que pugen

El Fraikin Granollers comença avui els entrenaments de pretemporada amb una plantilla en què més de mig equip titular –Bernatonis, Cabanas, Marc Cañellas i Resina– ha marxat del club per raons econòmiques i altres jugadors determinants, com Gonzalo Porras i Jorge Silva, també van fer les maletes a finals de temporada. Amb tot, el club i l’entrenador, Antonio Rama, s’han proposat repetir els mateixos objectius d’un curs en què l’equip va quedar tercer a l’Asobal, va arribar als quarts de l’EHF i va assolir una victòria històrica al Palau Blaugrana.

A grans mals, grans solucions. Les baixes permetran als internacionals júniors Pol Valera, Sergi Franco i Adrià Martínez pujar definitivament al primer equip i donar encara més protagonisme als extrems Gassama i Pérez i al central Ian Tarrafeta. “Han marxat jugadors molt bons, però en certa manera ja hi comptàvem. De fet, estic més il·lusionat que preocupat”, admet Rama, que ja entreveu quins seran els principals canvis que hi haurà en l’equip. “Perdem llançament des del central, però en guanyem des dels laterals, i canviem l’experiència que teníem en l’extrem per les ganes que tenen jugadors del filial de consolidar-se.”

L’arribada de Borja Lancina, el menut central del Bidasoa que ja havia jugat en el segon equip del Granollers, serà transcendental en el joc de l’equip, ja que el seu estil difereix molt del de Marc Cañellas, més directe. “És molt bo en l’un contra un i en la visió de joc i això també ens donarà noves possibilitats”, precisa el tècnic, que podrà donar minuts encara de més qualitat al sabadellenc Tarrafeta, millor central júnior del 2017. Comptant-hi Lancina, en l’equip hi haurà deu jugadors dels 17 formats en les categories inferiors del club, entre ells l’internacional Antonio Garcia (34 anys), que torna a casa destinat a donar caràcter i talent ofensiu a l’equip. “És un jugador que es cuida molt bé físicament i confiem molt en la seva aportació.”

Respecte als rivals directes en la lliga, Rama preveu, més enllà del Barça Lassa, una igualtat extrema entre la resta de rivals com la temporada passada. “L’Ademar i el Logronyo han anat a fitxar a fora, nosaltres ho hem fet a casa perquè els coneixem més. Depèn de com funcionin els seus jugadors nous veurem si podem estar a la seva altura. Altres equips com el Ciudad Encantada i l’Osca segur que seran competitius.”

EL BLOC TRENCAT

Bernatonis, Cabanas, Cañellas i Resina, titulars indiscutibles, han deixat el club

ELS NOUS

Tres internacionals júniors, Valera, Franco i Martínez, fan el salt
Porters
César Almeida. Brasil
Marc Guàrdia. Catalunya
Extrems esquerres
Edgar Pérez. Catalunya
Adrià Martínez. Catalunya
Laterals esquerres
Antonio Garcia. Catalunya
Marc Garcia. Catalunya
Álvaro Ferrer. Catalunya
Vukasin Rakocija. Sèrbia
Centrals
Ian Tarrafeta. Catalunya
Borja Lancina. Catalunya
Pol Valera. Catalunya
Pivots
Adrià Figueras. Catalunya
Ivan Popovic. Sèrbia
Laterals drets
Àlex Márquez. Espanya
Oswaldo Guimaraes. Brasil
Extrems drets
Mamadou Gassama Catalunya
Sergi Franco. Catalunya

Escampats per tot el món

L’última joia del planter del club que ha fet el salt a un club de la Champions és Marc Cañellas, que provarà fortuna en el campió suec, el Kristianstad. La temporada anterior també havia marxat el millor llançador de l’equip, el granollerí Arnau Garcia, ara a les files del Tolosa, a la lliga francesa, la més forta del continent. L’any anterior també havia fet les maletes el jugador més prometedor de l’equip, l’extrem Ferran Solé, que també s’ha convertit en un dels millors jugadors de la seva posició a França. El Tolosa també havia reclutat el central Álvaro Ruiz el 2015.

L’Spartak, primer rival

El primer rival del Fraikin a la pretemporada serà l’Spartak de Moscou en el torneig de Brest a França el 18 d’agost. L’endemà l’equip jugarà contra el Maccabi Rishon (Israel). El 22 arribarà la supercopa Catalunya a la pista del Bordils.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)