Ciclisme

El domini de l’Sky en el Tour de França preocupa l’UCI

Ciclisme. El president, David Lappartient, diu que els espectadors s’avorreixen i proposa equips de només sis corredors i un sostre salarial per fer que les figures es reparteixin

El president de la Unió Ciclista Internacional (UCI), David Lappartient, ha provocat un altre incendi en el ciclisme professional anunciant que es crearà un grup de treball per introduir canvis que evitin que un equip com l’Sky pugui dominar el Tour de França com ho ha fet en l’última dècada –sis triomfs en set anys–. Entre les propostes que ha citat Lappartient i que alguns professionals ja han criticat obertament són la limitació de sis corredors per equip en el Tour o la creació d’un sostre de pressupost per evitar que un equip com el britànic pugui acumular grans figures a les seves files.

“L’objectiu és que els millors corredors estiguin en diferents equips per fer més atractiva la cursa; el que és clar és que alguna cosa ha de canviar”, va dir el dirigent en una entrevista al diari francès Le Temps.

L’UCI treballa per introduir reformes rellevants en el World Tour a partir del 2020, i una de les principals és la reducció del nombre d’equips a la primera categoria a 15 i un sistema de promoció, però n’hi ha d’altres sobre la taula. “És evident –hi va afegir Lappartient– que l’objectiu de l’Sky és guanyar, i ho fa bé, però el públic veu les coses diferents. Quan l’espectador veu per la televisió vuit corredors del mateix equip marcant el ritme del pilot i bloquejant la cursa, ràpidament canvien de canal. La pilota és ara a la nostra teulada; depèn de l’UCI assegurar que les curses siguin més atractives”, va avisar el president, que precisa que un futur sostre salarial afectaria els equips, no els corredors. “Si un equip vol pagar 8 milions d’euros a un ciclista, cap problema; però hauríem de regular el pressupost global dels equips per igualar forces.”

Per Lappartient, l’Sky té tres corredors –Geraint Thomas, Chris Froome i Egal Bernal– que podrien haver acabat primer, segon i tercer en el Tour. “Al ciclisme li convé que ciclistes com aquests estiguin en diferents equips.”

El president, com va suggerir fa unes setmanes Bernard Hinault, també està a favor de prohibir les instruccions per ràdio als ciclistes i els potenciòmetres. “Volem veure els ciclistes pedalant sense ser robots que segueixen instruccions dels directors.”

Alguns corredors professionals es van mostrar ahir molt crítics amb les propostes de l’UCI. El més contundent va ser, precisament, un dels corredors de l’Sky del Tour, Michal Kwiatkowski: “El domini de Sagan és excitant; el domini del Quick-Step en les clàssiques és excitant; el domini del BMC en les contrarellotges és excitant; el domini de l’Sky en les grans voltes, en canvi, és avorrit.”

LA XIFRA

6
corredors.
Són els que proposa el president de l’UCI al Tour per a cada equip per igualar forces.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)