Waterpolo

Barcelona vol allargar el seu idil·li amb el waterpolo

Política esportiva. L’Ajuntament proposa ser la capital europea d’aquest esport i la federació catalana estudia com donar contingut a la idea

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la seva comissionada d’Esports –Marta Carranza–, va proposar durant l’europeu de waterpolo en diferents actes amb els responsables de la LEN (federació europea) que la ciutat catalana pugui esdevenir la capital d’aquest esport en l’àmbit europeu. És una proposta encara sense contingut i que es va llançar en certa manera per l’eufòria que va suposar l’èxit en tots els sentits del campionat.

El president de la federació catalana, Enric Bertran, no desestima la idea però considera que necessita un contingut perquè sigui una proposta realitzable i no només simbòlica. “Podem fer coses com ara organitzar congressos, organitzar campionats internacionals de les categories de promoció o finals europees de clubs, però tampoc ens podem permetre el luxe de fer a Barcelona un europeu absolut cada quatre anys perquè això té un cost”, assenyala Bertran, que considera que Barcelona ja és de facto la capital europea del waterpolo, juntament amb Budapest. “La força dels clubs, no només dels grans, sinó també dels de barri, fa que aquest sigui un dels grans esports de la ciutat, això tothom ho té claríssim”, hi afegeix el president, que considera que la valoració positiva que ha fet l’Ajuntament de l’europeu és rellevant “perquè no és un consistori que prioritzi ara mateix els grans esdeveniments”.

La següent aposta internacional que vol fer la federació és portar el Grand Prix de natació artística a Barcelona. “Més endavant ja ho veurem, encara no se sap si l’experiment dels jocs europeus de Glasgow i Berlín tindrà continuïtat en el futur, però una bona idea per a Barcelona seria portar el 2022, per exemple, totes les proves aquàtiques, amb el waterpolo inclòs”, proposa Bertran, que aquests dies coincidirà amb els dirigents de la LEN en el campionat que es disputa a Escòcia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)